Година след раждането си София губи слуха си, но след

...
Година след раждането си София губи слуха си, но след
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на София да чува

Година след раждането си София губи слуха си, само че откакто и е подложен имплант, лекарите дават вяра, че ще може още веднъж да чува. Благодарение на " Българската Коледа " родителите на 2-годишното дете получават безценен акомулатор, който зарежда импланта.

Жизнена, извънредно пъргава и доста мощна, с изявен интерес към всевъзможни ИТ изобретения и към коли. Това е късият портрет на двегодишната София, която се ражда с естествени слухови реакции, само че към средата на първата година родителите схващат, че щерка им не чува и стартират съвещания с лекарите.

Мария и Станислав не търсят аргументите за оглушаването и споделят, че мъдростта ги е насочила напряко към търсене на най-правилния път за развиване на детето им.
Мария Димитрова: Отидохме във ВМА, там ѝ направиха интервенцията, доста добре експерти, ужасно удовлетворени сме от внимание, професионализъм, в този момент ни следва втора интервенция.Станислав Димитров: Трябва да ѝ се постави и втори имплант, с цел да може да чува първо и с двете уши като пространствена ориентировка, и второ нали ще е доста по-ясен и доста повече като тон.
София има имплант от една година. Три месеца след слагането му детето стартира да реагира и в този момент към този момент настройките на импланта са съвсем оптимално реализирани. Сумата, която " Българската Коледа " отпуска, е за консумативите на апарата.
Мария Димитрова: Четири път в седмицата върви на рехабилитация и се надяваме скоро да чуем някаква дума. Станислав Димитров: Няма време, в което би трябвало да проговори, само че прогнозите са за безусловно стопроцентов диалект като на здрав човек.
Семейство Димитрови ще кандидатства " Българската Коледа " още веднъж да финансира консумативите за втория имплант на София.
Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР