Година след преизбирането си и на фона на месеци на

...
Година след преизбирането си и на фона на месеци на
Коментари Харесай

Емануел Макрон защити икономическите реформи в страната

Година след преизбирането си и на фона на месеци на яростни митинги против непопулярната пенсионна промяна френският президент Емануел Макрон даде позитивна оценка на това, което е направил, съобщи ДПА.

Макрон съобщи в изявление за районни вестници в Източна Франция, оповестени през днешния ден, че, откогато е поел поста си през 2017 година, са били основани 1,7 милиона работни места, безработицата е намаляла до исторически ниско ниво, а броят на стажовете е повишен от 300 000 до 800 000.

С големи вложения в химическата и фармацевтичната индустрии да вземем за пример реиндустриализацията на Франция върви напред, като задачата е цялостна претовареност, сподели той.

" Въпросът с пенсиите е част от дневен ред, който ще направи Франция по-силна ", съобщи Макрон.

" Повишаването на възрастта за пенсиониране значи да се работи повече и да се създава по-голямо благосъстояние за страната. Това ще е борба за всеки субект, истина е, наясно съм с това, само че е в името на груповото богатство ", сподели френският президент.

Той съобщи, че е добре осъзнава, че промяната, която покачва възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години, не е добре призната, само че би трябвало да работи за положителното на страната.

" Това, което подхранва отчаянието е, че сме една от дребното страни в Европа, която към момента не се е преборила с всеобщата безработица и е привикнала с деиндустриалцизацията ", отбелязва Макрон. " Сложихме завършек на този развой и още веднъж сътворяваме работни места и фабрики ", добави той.

Според Макрон, в случай че промишлеността се срине, държавният бранш също ще пострада, съобщи Българска телеграфна агенция. " Това е историята на Франция от 80 -те години на предишния век и ние обръщаме страницата ", разяснява френският президент.

Макрон разгласи, че по-добрите хонорари и обезпечаване на жилища за хората с ниски приходи са основни цели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР