Година след пожара в блок 18 на благоевградския кв. Струмско“,

...
Година след пожара в блок 18 на благоевградския кв. Струмско“,
Коментари Харесай

Община Благоевград търси фирма да ремонтира провисналата и напукана плоча между 7 и 8 етаж на опожарения блок 18 в кв. Струмско

Година след пожара в блок 18 на благоевградския кв. „ Струмско “, в който починаха 3-ма души, общината търси компания, която да ремонтира провисналата и напукана плоча сред 7 и 8 етаж.

Определена е сума от 128 500 лв. без Данък добавена стойност. В период до 12 декември строителни компании имат опция да подават предложения за присъединяване, оповестиха от Общината.

Блок 18 пламтя през декември предходната година. Голяма част от постройката е с тежки увреждания, напукани плочи, компроментиран е и отвесният водопроводен щранг. Прекъснати са водосточните тръби. Забранено е използването на няколко от жилищата в блока. Собствениците цяла година живеят при родственици.

Огненият случай, който станана 10 декември 2021 година, лиши живота на трима души, имаше и потърпевши.Благевградчани даряваха пари за частични ремонтни действия, измежду които възобновяване на електрическите табла.

В документите по публичната поръчка от Община-Благоевград припомнят, че са осъществени специализири обследвания. Констатирано е, че панел сред жилищата с номера 20 и 23, е отпуснат 4 пъти над допустимото. Има също и неприемливи провисвания и пукнатини в плочата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР