Година, след като изтече мораториумът върху изграждането на 5G мрежа

...
Година, след като изтече мораториумът върху изграждането на 5G мрежа
Коментари Харесай

Първият български град, който забрани официално 5G мрежата вече не се страхува от технологията

Година, откакто изтече мораториумът върху построяването на 5G мрежа в Балчик, градът към този момент разполага с технологията, заяви.

Заради терзанията на жители една от дребните общини в България блокира навлизането на новите 5G мрежи на територията й. През септември 2020 година общинският съвет в Балчик гласоподава " за " налагането на мораториум върху слагането на сходни уреди за интервал от най-малко 1 година.

Причина за това решение беше подписка, в която се включиха 183-ма жители, които упорстваха за блокирането на 5G мрежите поради опасения към техния резултат върху здравето. При гласуването имаше и общински съветници, които бяха срещу сходна стъпка, само че в последна сметка предлагането е беше признато.

" Този мораториум го въведохме, с цел да си дадем време, с цел да оценим кое е повече - изгодите или вредите от излъчването на 5G, тъй като имаше огромни терзания в жителите. Тази една година, която изтече от времето на мораториума, нито инициативният комитет, нито други организации ни убедиха, че вредите са повече от изгодите ", съобщи Николай Колев, ръководител на Общински съвет - Балчик.
 Потребителите стопираха да купуват смарт телефони, а телекомите - 5G съоръжение. Защо?
Потребителите стопираха да купуват смарт телефони, а телекомите - 5G съоръжение. Защо?

Ръстът на инфлацията пренасочва софтуерните разходи другаде

Днес мобилните оператори са изработили свои 5G мрежи в Балчик, които се употребяват от жителите и гостите на града. След приключване на мораториума градът е посетен от специалист, който е обяснил на хората вредите от 5G.

Според общинския консултант Владимир Лафазански мораториумът върху 5G мрежата няма юридическа стойност.

" Според мен, няма смисъл да бъде обсъждана такава подписка от орган като Общинския съвет, тъй като той не може да сътвори документ със стойност. Дори да се одобри - какво от това? Той е едно благопожелание за нещо, което са си поискали жителите. Такъв мораториум няма никаква мощ ", уверен е той.

Управата на Балчик е безапелационна, че не трябва да се не разрешава 5G мрежата, защото Балчик е туристически град.
 Фиксираният интернет през 5G пораства по-бързо от предстоящото
Едно от в действителност потребните приложения на 5G пораства по-бързо от предстоящото

Мобилната мрежа от пето потомство се утвърждава като опция на обичайните кабелни трасета

" Бъдещето е на непрекъснатата и огромна съгласуваност. В днешно време без интернет съгласуваност и мобилни връзки сме заникъде. Това надви, че една 5G мрежа ще даде по-добра съгласуваност на туристите, които посещават града, а нашето бъдеще е туризма ", споделя Николай Колев, ръководител на Общински съвет - Балчик.

Темата за 5G стана изключително настояща с навлизането на мрежите от ново потомство. В България имаше и национална подписка срещу въвеждането им в страната.
 Ползването на 5G мрежата в Китай става всеобщо, какъв брой са клиентите
Ползването на 5G мрежата в Китай става всеобщо, какъв брой са клиентите

Броят на клиентите на най-големия оператор China Mobile е повишен за месец с 18 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР