Година, след като Ферари обяви, че се завръща в Льо

...
Година, след като Ферари обяви, че се завръща в Льо
Коментари Харесай

Официално: Ферари представи прототипа си за Льо Ман

Година, откакто Ферари разгласи, че се завръща в Льо Ман Скудерията показа прототипа си за клас Хиперкар - 499Р. Дебютът на автомобила ще е в “1000 благи на Себринг ” през 2023 година и с него италианците ще се състезават против Тойота, Гликенхаус и Пежо.

В основата на структурата на 499Р е монокок от фиброкарбон, задвижващата система е хибридна, като предният мост се задвижва от електромотор с мощ 290 конски сили, като той черпи сила от батерия, която работи при напрежение 900 волта и е основана благодарение на технологии, които Ферари употребява във Формула 1. 

Двигателят с вътрешно горене, който е част от хибридната система е 3-литров V6 с две турбини и 120 градуса ъгъл сред цилиндровите редици, като отсам идва и означението 499 - размерът в кубически сантиметра на всеки един от цилиндрите. Двигателят е с оптималната мощ 700 конски сили, колкото е по устав и моторът споделя архитектурата си с мотора, употребен при 296 GT3, само че двата елемента нямат общи елементи и съставни елементи.

Аеродинамичният пакет на 499Р е по-традиционен в сравние с решенията, употребявани при прототипа на Пежо, а от компанията потвърдиха, че прототипът е навъртял над 12000 тестови километра. А цветовете са същите като на последния фабричен първообраз на компанията, взел участие в Льо Ман през 1973 година - 312 Р.

Все още от Ферари не са оповестили кои ще са водачите, които ще карат за отбора в Световния шампионат за устойчивост и в Льо Ман.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР