Година преди предварителните избори в САЩ бившият президент Доналд Тръмп

...
Година преди предварителните избори в САЩ бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп и Десантис са фаворити за номинацията на републиканците за президентските избори

Година преди предварителните избори в Съединени американски щати някогашният президент Доналд Тръмп набира скорост, до момента в който поддръжката за Байдън е уклончива, сочат данни от национално изследване на осведомителния канал " Фокс нюз ", представени от Българска телеграфна агенция.

С поддръжка от 43 на 100 Тръмп оглавява листата с 15 оповестени и евентуални претенденти от Републиканската партия, следван от с 28 на 100, и Майк Пенс с по 7 на 100 и Грег Абът и Лиз Чейни с по 2 на 100. Останалите претенденти получават към един % от гласовете. Дори в този ранен стадий единствено 3 на 100 от запитаните не са сигурни за кого биха дали своят вот.

Избирателите на Републиканската партия, които слагат Тръмп преди всичко и Десантис на второ, са хора без университетско обучение. Губернаторът на Флорида води измежду висшистите, както и измежду тези, които считат, че Байдън е бил законно определен, сочи изследването.

" В момента динамичността в Републиканската партия е ясна ", сподели републиканецът Дерън Шоу, който дружно с демократа Крис Андерсън организира изследването на " Фокс нюз ". " Десантис ще се облагодетелства, в случай че Тръмп направи неточност, тъй като множеството от поддръжниците на някогашния президент виждат губернатора на Флорида като втория най-хубав вид. В същото време други претенденти чакат Десантис да сбърка и защото неговите поддръжници нямат авариен вид, те биха се възползвали от тях в случай че той загуби доверието им ", добавя Шоу.

 Републиканците са хладни към кандидатурата на Тръмп, демократите - още по-хладни към Байдън Републиканците са хладни към кандидатурата на Тръмп, демократите - още по-хладни към Байдън

В същото време, до момента в който 37 на 100 от последователите на демократите ще поддържат Байдън, болшинството от 53 на 100 биха желали партията да излъчи различен претендент. 84 на 100 обаче утвърждават метода, по който Байдън се оправя със отговорностите си на президент на Съединени американски щати, сочи изследването.

" Харесват него (Байдън - бел. ред.) и работата, която прави, макар че може да желаят да имат различен представител през 2024 година ", сподели Андерсън.

Общо 77 на 100 поддържат въвеждането на когнитивни проби за политици над 75 годишна възраст, препоръчано от 51-годишната Хейли през първата седмица на акцията ѝ за изборите през идната година, като те биха били наложителни както за, по този начин и за 76-годишния Тръмп.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР