Година и половина след референдума за отделяне на Обзор в

...
Година и половина след референдума за отделяне на Обзор в
Коментари Харесай

Година и половина след референдума в Обзор, гласът на гражданите остава незачетен

Година и половина след референдума за обособяване на Обзор в независима община, живеещите там са разочаровани, че гласът им не е зачетен. Административната смяна към момента не е направена, тъй като няма декрет на президента.

Вярват ли хората в Обзор, че гласът им е значим и че присъединяване им в изборите е от голяма важност, вижте в репортажа на Нора Бочева и оператора Цветелин Цветков.

Доника Щерева е родена и живее в Обзор. Изразила е гражданската си позиция на референдума.

" В съответния случай май нямаше смисъл. Не знам. В смисъл не са се случили нещата досега, макар че мина повече от една година. ", споделя Доника Щерева.

Въпреки разочарованието, през днешния ден Доника ще отиде да гласоподава.

" Аз съм младеж и в никакъв случай не съм пропущала гласоподаване. Нашето градче е малко и замира. Всички мои връстници или 80% от тях към този момент не живеят тук с децата си. Аз имам дете на 5 години и желая то да порасне тук. ", споделя тя.

Повечето поданици на Обзор, също като Доника, са разочаровани, че отделянето на града като независима община към момента не е станало.

" Техният глас де факто не беше зачетен. Обидени са, разочаровани и мислят, че техният глас не е значим за страната ни. ", споделя Иван Илиев.

" 2 500 индивида, които са дали своят вот, техният глас не се чува. Защо? Когато би трябвало за нещо, политиците хвърчат, обаче когато ни трябват на нас и би трябвало да си изпълнят отговорностите ги няма? ", пита се Ивайло Иванов.

Хората в Обзор желаят политиците да се срещат с тях освен по време на предизборни акции.

" Трябва да стартират да обикалят всички села и да видят всички хорица по какъв начин живеят в страната, тъй като София не е страната. ", счита Сергей Иванов.

Живеещите в Обзор ще гласоподават през днешния ден с вярата за по-добро бъдеще.

" Аз постоянно гласоподавам. Независимо какъв брой съм отчаян. Независимо какъв брой пъстра е листата, тъй като това е обвързване на всеки един жител и в случай че не си дал своя вот нямаш право да мрънкаш. ", убеден е Ивайло Иванов.

" Крайно време е да бъде основано държавно управление, което да е стабилно да се оправи с рецесиите, които занапред ще предстоят в страната ни и България да тръгне напред! ", счита Иван Илиев.

Жителите на Обзор се надяват политиците да изпълнят обещанията си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР