Година и половина е трябвало да изчака кметът на район

...
Година и половина е трябвало да изчака кметът на район
Коментари Харесай

1.5 г. и два снижени тротоара, на Трайчо Трайков му остават още само 270

Година и половина е трябвало да изчака кметът на регион Средец Трайчо Трайков , с цел да бъдат снижени два тротоара и те да станат налични за хора с увреждания, а и за майки с колички . За сагата с двата тротоара, Трайков споделя в профила си във фейсбук.

Това е една от първите задания, които кметът си слага, когато стъпва в служба през ноември 2019 година и изпраща писмо до съответната дирекция в Столична община, с което желае да се разпореди на компанията с рамковия контракт да снижи бордюрите.

Отговорът е от началото на 2020 година от зам.-кмет на Столична община, което е подписано от двама специалисти преди него, които препращат към прибавен различен отговор от различен зам.-кмет и други двама специалисти. Този различен отговор гласи: защото бордюрите са построени в границите на ремонт, финансиран по европейска стратегия, нямаме право да ги пипаме за период от пет години, другояче би трябвало да връщаме парите.

Сега ни остават още единствено 270 бордюра за намаляване в региона ...

Трайчо Трайков се уверил, че " няма никакъв подбив, а всичко е напълно съществено ", и открил, че въпросният период изтича при започване на 2021 година търпеливо изчакал да изтече и алармирал с нови писмо дирекцията в Следствен отдел към окръжна прокуратура, разговарял със зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов.

Преди няколко седмици бордюрът откъм НДК , а през вчерашния ден и този откъм администрацията на " Лозенец " са били снижени - разминаването е защото единият е в " Средец ", а другия в " Триадица " и Столична община има контракти с две обособени компании.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР