Годеникът на Юлия Скрипал, която заедно с баща си беше

...
Годеникът на Юлия Скрипал, която заедно с баща си беше
Коментари Харесай

Годеникът на Юлия Скрипал е заподозрян за връзка с руските служби

Годеникът на Юлия Скрипал, която дружно с татко си беше отровена на 4 март в Солсбъри е обвързван с съветските секрети служби, написа английският вестник „ The Times “

30-годишният Степан Викеев не е виждан след офанзивата против Юлия и татко й. Той не дава отговор на позвъняванията на Юлия Скрипал, която се пробва да се свърже с него след изписването й от болничното заведение и е изтрил всички свои сметки в обществените мрежи.

За него се допуска, че работи в Института за модерни проблеми в сигурността, основана в Москва организация.За нея се допуска, че е обвързвана с съветските секрети служби. Институтът се управлява от неговата майка Татяна, която през 2008 година е наградена за заслуги към съветската страна.

Британският вестник добавя, че майката не не одобрявала връзката на сина си с Юлия, само че постоянно е гостувала в жилището им в Москва.

Юлия Скрипал и Степан Викеев са забелязани за последно дружно на 26 февруари, когато двойката е отпразнувала рождения ден на Степан с другари.

Преди два дни “Дейли телеграф “ заяви, че английската полиция е открила самоличността на основни обвинени за офанзивата в Солсбъри. Властите допускат, че двамата са били отровени в дома на Скрипал в Солсбъри от група, изпратена в страната от Русия. Тя е обработила сотровно вещество в течен тип дръжката на входната врата на жилището на някогашния шпионин.След това групата се е върнала в Русия.

Идентифицирането на обвинените е реализирано след обзор на всички пристигнали във Англия пасажери през летищата, както и посредством разбор на наличните видеозаписи от охранителните камери в Солсбъри.

Експертите означават, че ще е доста мъчно да бъдат повдигнати обвинявания, тъй като съветските управляващи няма да обезпечат достъп до обвинените. Трудно ще е решението даже за настояването на достъп до хората, които съставляват интерес за Англия, тъй като това ще утежни в допълнение връзките с Русия, написа английският вестник

Очаква се следствието да продължи още няколко месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР