Годежът на принц Чарлз с Даяна Спенсър не е изцяло

...
Годежът на принц Чарлз с Даяна Спенсър не е изцяло
Коментари Харесай

Другата жена, която за малко да заеме мястото на принцеса Даяна

Годежът на принц Чарлз с Даяна Спенсър не е напълно подбуден от обич към бъдещата принцеса. По това време престолонаследникът е под напън от кралското семейство да се задоми, а Даяна наподобява съвършена за задачата .

Преди нея обаче е съществувал различен „ идеален избор “ за принца, на който той е заставен да предложи брак: своята братовчедка Аманда Натчбул , написа.
 Разкрити секрети на кралското семейство от биографията „ Битката на братята “  Разкрити секрети на кралското семейство от биографията „ Битката на братята “  Разкрити секрети на кралското семейство от биографията „ Битката на братята “  Разкрити секрети на кралското семейство от биографията „ Битката на братята “
В биографията „ Битката на братята “ кралският историк и биограф Робърт Лейси споделя, че прачичото на Чарлз, лорд Маунтбатън (наричан в кралското семейство „ чичо Дики “), го е предиздвикал да се ожени за Аманда – внучка на Маунтбатън и братовчедка на Чарлз.

Според Лейси бъдещият правоприемник на трона признава, че „ доста я харесва “ и в последна сметка връзката процъфтява.

Биографът написа: „ През годините двамата братовчеди се сближават, развивайки взаимно почитание и другарство, продължаващо и до през днешния ден. Но когато принцът най-сетне отпрява предложение през лятото на 1979 година - малко преди убийството на лорд Маунтбатън от ИРА (Ирландската републиканска армия), Аманда учтиво го отхвърля. “

А методът, по който тя отхвърля, оказа огромно въздействие върху принц Чарлз.

„ Себеотдаването на една система, изяснява тя, е толкоз изцяло, когато се присъединяваш към кралското семейство, че включва загуба на самостоятелност „ надалеч по-голяма, в сравнение с нормално бракът изисква “ , написа Лейси в книгата.

Според биографа на Чарлз, Джонатан Димбълби, отводът „ само удостоверява персоналното разбиране на Чарлз, че да сключиш брак с Уиндзор е жертва, която не би трябвало да се чака да бъде направена от никого “ .
 Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР