Goat, електронен магазин за колекционерски маратонки приключи рунд за привличане

...
Goat, електронен магазин за колекционерски маратонки приключи рунд за привличане
Коментари Харесай

Електронен магазин за колекционерски маратонки бе оценен на 3,7 млрд. долара

Goat, електронен магазин за колекционерски маратонки завърши рунд за привличане на вложения, след който оценката му към този момент възлиза на 3,7 милиарда $.

Американската компания е привлякла 195 млн. $ от частни вложители, с цел да продължи разрастването си.  По този метод компанията към този момент има двойно по-голяма пазарна стойност в съпоставяне със септември 2020 година, когато притегли 100 млн. $ от вложители.

През 2020 година на платформата Goat са били осъществени покупки и продажби на редки маратонки и други сходни артикули на обща стойност от 2 милиарда $. Това е двойно повече спрямо 2019 година, съобщи Уол Стрийт Джърнал. Според изданието Goat е най-популярната платформа за покупко-продажби с лимитирани серии маратонки, която дължи своя триумф на растящия интерес към „ уличната просвета “. Според проучване на Cowen пазарът на колекционерски маратонки може да доближи 30 милиарда $ до 2030 година

През 2019 година Goat стартира да се развива и в други посоки и да предлага разнообразни артикули на лукса на уеб страницата си. Тя работи с над 350 разнообразни компаии, като Gucci, Balenciaga и Alexander McQueen.

В момента платформата има 30 млн. потребителя, като от тях 80% са милениали и от поколението z. Компанията, която е учредена през 2015 година, има 13 складови бази в Съединени американски щати, Европа и Азия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР