Гневно послание срещу Столичната община, ръководена от кмета на ГЕРБ

...
Гневно послание срещу Столичната община, ръководена от кмета на ГЕРБ
Коментари Харесай

Кмет от ДБ моли: Стига сте давали парите за София на ГЕРБ

Гневно обръщение против Столичната община, ръководена от кмета на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, насочи във фейсбук шефът на регион " Слатина " Георги Илиев. Дългокосият представител на Демократична България съобщи, че София се нуждае от незабавна децентрализация на ръководството, тъй като по думите му сега се управлявала от " няколко кабинета в центъра ".

" От там се отпускат бюджетите, от там се съгласуват плановете, там се взема решение отчетите в СОС дали да минат за два дни или – за две години по този начин и да не минат. В тези няколко кабинета се държат и ножа, и хляба, и сиренето! ", написа Илиев.

И изяснява:

" София има един още по-голям проблем и той се назовава ГЕРБ. Тази политическа мощ ръководи столицата към този момент повече от 15 години. През това време някои от огромните недъзи на града си останаха същите, а някои даже се задълбочиха – като казуса с чистотата на въздуха. Общественото строителство, което се прави на парче и което е незадоволително. Канализацията е незадоволителна. Тук пораждат въпросите: Къде са улиците в новите квартали? Къде са учебните заведения и детските градини? Къде са плануваните паркове?

Комбинацията ГЕРБ плюс концентрация е смъртоносна композиция. Смъртоносна е, тъй като ГЕРБ не просто се възползва от нея, само че и паразитира върху нея и я задълбочава. Да напомним за какво нямаше избори за районни кметове през 2011 година - ГЕРБ ги анулираха и замениха мажоритарно определените кметове с назначени служители.

До ден сегашен това е универсалното оръжие на ГЕРБ – какъвто и проблем да се появи, те имат за него един лек – решението да се вземе на централно равнище, като се заобиколи или напряко се пренебрегне мнението на мажоритарно определения областен кмет, без да се познават локалните особености и без допитване до локалната общественост.

Това решение не работи добре и ще работи все по-малко, тъй като това в действителност не е решение, а проблем! По този метод в никакъв случай не стигат пари за кварталните улички, основни парцели стоят неотчуждени, а жителите не могат да повярват, че с цел да се възвърне боята или да се скосят бордюрите на значима пешеходна пътека са нужни месеци, а от време на време даже години! ".

Илиев декларира още, че това не може повече да продължава и по тази причина от Демократична България зоват СОС да направи по този начин, че при гледането на бюджета на 2-милионна София локалните депутати да дадат повече пълномощия на районните администрации. И даде да се разбере, че разчита на поддръжка и от новата власт в лицето на премиера и Министерския съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР