Гневни критики към най-новото архитектурно решение в центъра на София,

...
Гневни критики към най-новото архитектурно решение в центъра на София,
Коментари Харесай

Новата водна стена на „Графа” стана хит в интернет и предизвика много шеги

Гневни рецензии към най-новото архитектурно решение в центъра на София, в региона на улица „ Граф Игнатиев ”. Става въпрос за така наречен водна стена, с която през вчерашния ден се снабди площад „ Гарибалди “. Монолитът беше съпоставен с надгробна плоча. Само за няколко часа новооткритият монолит - водна стена, стана шлагер в обществените мрежи и предизвика възприятието за комизъм на мнозина. Някои не се поколебаха да го създадат. За случая се бяха подготвили особено, показва.
 
За любопитните столичани по този начин и не стана ясно какво тъкмо символизира тази водна стена.
 

„ Другия вид е по една студена вода на вложителите на КТБ да са им поставили, тъй като откъм гърба има чешмичка . Или който умира от перките , тука ще му поставят името по-късно ”, разяснява стара жена.

 водна стена Гарибалди БГНЕС
От „ Спаси София “ също разкритикуваха плана:
 
„ Беше отъждествен на надгробна плоча, на котешка тоалетна, водната бликам е едвам забележима, т.е. не е някакво водно уреди, което да притегля ”, разяснява Андрей Зографски от организацията.-->
 
От Столичния общински съвет опазиха новата облага:
 
На някои може да не им харесва, на други да им харесва, само че това е част от плана - водна стена, а от другата страна чешмичка “, разяснява Силвия Христова.

 водна стена Гарибалди БГНЕС
Част от архитектурното създание е реставрираният мемориал , който беше открит преди шест години от синдиката „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ в чест на най-голямата учителска стачка, провела се през 2007 година Въпреки рецензиите, водната стена се трансформира в атракция.
 
А по какъв начин тъкмо ще бъде решен един от проблемите на ремонтираната улица, ще стане ясно идната седмица, когато общинарите ще изберат кои да са новите ограничители на „ Графа “, откакто по този начин наречените „ перки “ препънаха не един и двама пешеходци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР