Гневни клиенти на банки, пътували до град в централната част

...
Гневни клиенти на банки, пътували до град в централната част
Коментари Харесай

Местни жители твърдят, че Китай използва приложение за следене на здравето, за да управлява тяхното движение

Гневни клиенти на банки, пътували до град в централната част на Китай, с цел да изтеглят спестяванията си от изпаднали в усложнение локални банки, са били спрени от приложение на техните мобилни телефони за следене на здравето им, съобщи Асошиейтед прес.

От жителите на Китай се изисква да смъкват приложението, което демонстрира код за техния здравен статут, в това число дали има възможност да са имали контакт с заболели от КОВИД-19. За потреблението на публичен превоз и влизане в места като офиси, заведения за хранене и молове е належащо приложението да демонстрира зелен код. Но някои клиенти на банките в централната провинция Хънан споделиха, че техните кодове са били изменени от зелени на червени.

Информацията провокира народен спор по какъв начин инструмент, планиран за запазване на публичното здраве, е бил присвоен от политически сили за потулване на проблем, отбелязва АП. Проблемът зародил през април, когато клиенти открили, че нямат достъп до онлайн банкови услуги. Те се пробвали да рапортуват банките и да получат парите си, само че не получили отговор. Хиляди клиенти, които имали сметки в шест локални банки в провинциите Хънан и Анхуей, почнали да се пробват да изтеглят спестяванията си, откакто в медиите се появили известия, че ръководителят на компанията майка на банките е избягал. Мажоритарният притежател на няколко от банките Сун Чжънфу е търсен от управляващите за " съществени финансови закононарушения ", заяви формалната осведомителна организация " Дъ пейпър ". Властите евентуално се притесняват от всеобщо евакуиране на спестявания от банките, което постоянно се случва с по-малките банки в Китай, които по предписание са по-нестабилни от по-големите институции.

След като не съумели да разрешат въпроса онлайн, клиенти от цялата страна отпътували по-рано тази седмица към провинция Хънан, с цел да изискат от държавното управление да вземе ограничения пред офиса на Китайската регулаторна комисия за банково и застрахователно дело в столицата на провинцията Чжънчжоу. Но откакто пристигнали в административния център на провинцията, те разбрали, че няма да стигнат надалеч. Информационната организация " Сикст тоун " заяви, че е интервюирала десетки хора, които са споделили, че получили червен код в приложението си за следене на здравето, откакто сканирали кюар код в града.

В Китай места като железопътни гари и магазини за хранителни артикули имат кюар кодове, които би трябвало да бъдат сканирани на влизане в тях. По този метод по време на пандемията бяха проследявани контактните с вируса. Получаването на червен код значи възбрана за навестяване на публични места и даже за пътешестване с трен.

" Цзякъдао ", профил в обществените медии на главния вестник на Комунистическата партия, разкритикува управляващите в Хънан в публикация от вторник.

Служител от Комисията за надзор на пандемията в Хънан сподели в отговор на публикацията на " Цзякъдао ", че управляващите проверяват известията за изменени здравни кодове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР