Гневна позиция преди утрешния приятелски мач в Благоевград на ОФК

...
Гневна позиция преди утрешния приятелски мач в Благоевград на ОФК
Коментари Харесай

Заради побоя над Хр. Пендиков! Гневна позиция на феновете на Пирин отложи приятелския мач с ФК Скопие от РСМ

Гневна позиция преди утрешния другарски мач в Благоевград на ОФК Пирин със северномакедонския ФК „ Скопие “, разпространиха почитателите на орлетата, с която се оповестиха изрично против провеждането на дуела. Поводът енагнетяваната в последно време ненавист против българите, която ескалира в побоя над секретаря на българския клуб Християн Пендиков. Ръководството на " Пирин ", след съвещание в късния следобяд през днешния ден, взе решение мачът да бъде отсрочен. Ето какво написаха ултрасите на Пирин.

„ Уважаемо управление, за нас е неприемливо да играем другарски мач с ФК „ Скопие ” с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се ненавист към България, българщината и хората с българско съзнание там би трябвало да има своите последствия. Нашите братя на запад от нас би трябвало да схванат, че България и българите не са техен зложелател. Подмолното и лицемерно поведение на жители и институции в РСМ обаче би трябвало да бъде глобено. За това ние, почитателите на „ Пирин ”, заставаме зад българите в РСМ в символ на взаимност и оглед на репресията, на която са подложени, настояваме за отменяне на контролния мач. Вето, наказания и цялостен игнор, до момента в който не се научат да ни почитат. Да живее България и единствено „ Пирин ”! ” Феновете на Пирин показаха в декларация възмущението си от случилото се с Пендиков в друга декларация, в която приканиха да се подхващат ограничения за запазване живота и здравето на българите и отбрана на българщината в районен съд Македония.

„ Българи, ние, почитателите на „ Пирин ”, показваме нашето отвращение и яд във връзката със случая с пребитото българско момче в Охрид тази нощ. Ние като българи от Пиринска Македония не можем да седим безучастни и да гледаме покорно това, което се случва в западната ни съседка към този момент над 70 години! Призоваваме българската страна да предприеме всички ограничения за запазване живота и здравето на всички българи и отбрана на българщината в РСМ. Народът е споделил: „ Който сее ветрове, ще жъне стихии ”, а великият Иван Михайлов: „ Македония без българи огън да я гори! Да живее България! “, написаха от фенклуба.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР