Гневна декларация към здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов и

...
Коментари Харесай

Центрове за спорт и изкуство поискаха разхлабване на мерките и извинение от Ангелов |

Гневна декларация към здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов и Националния действен щаб изпратиха организациите за любителско изкуство поради възбраната за работа и техни изказвания.

Съюзът на организациите в любителското изкуство " остро осъжда изказванията на министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов и на НОЩ, определящи залите за занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, фитнесите като едни от най-опасните в изискванията на COVID-19, написа в декларацията.

В нея се споделя още:

" Информацията, която се прокламира от най- високата естрада в страната, подронва престижа и престижа на цялостен бранш, както и вкарва в подвеждане популацията, че местата, на които се прави или демонстрира изкуство, са изключително рискови в условия на COVID-19. Категорично заявяваме, че хората, занимаващи се с изкуство, с обучителни центрове, с просвета и спорт, с фитнес, са едни от най-отговорните и основали нужните условия за гости и личен състав, като в това време са безусловно забравени от страната заради липса на съответни финансови компенсации поради възбраната да се упражнява конституционното право на труд. 

Ние сме хората, които поставят изключително огромни грижи за физическото, психическото и прочувствено здраве на популацията и на подрастващото потомство! Ние сме хората, които сътворяваме артикул, поддържащ нацията като народ!

Оборудвахме залите и пространствата си съгласно условията на Министерство на здравеопазването за хигиена, стерилизация и грижа за здравето.

При нас визитите са следени, без разбъркване на потоци, с учащи се и клиенти, които идват в положително здраве.

Изградихме графици с съкращаване на груповите занимания. Много от нас работят самостоятелно със своите консуматори.

При нас се идва по избор, а не принудително! Ние нямаме наложителен темперамент и това е скъпото, което ни отделя от рисковия бранш, тъй като никой, който не се усеща добре няма да посети зала за танци, пеене, фитнес салон или басейн.

А Вие ни наричате рискови! По-опасни от супермаркетите! По-опасни от аптеките! По-опасни от пазарите! По-опасни от заводите! По-опасни от Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, банки и какви ли не институции, където сега продължава да има скупчвания на хора! Налице са противодействия на хората с разнообразни специалности, които по Конституция имат равни права. Определяме тези ограничения като дискриминационни по отношение на нашия отрасъл и специалности.

Съгласно Вашата заповед се лишават хората, и най-много децата, от физическа интензивност, която бе изрично предложена от СЗО ден след Вашата възбрана. Тоталното им прекачване в цифрова среда и обездвижване ще докара до редица здравословни проблеми, с които здравната система ще би трябвало да търси способи за справяне в близко бъдеще! Лишаването от интензивност и обществени контакти води до наднормено тегло, меланхолия, диабет, астма и ред други рискове за растящото потомство. Лишаването от интензивност на лицата до 18 годишна възраст, а не на тези над 18 години, е несправедлива мярка и лишава децата от здравословна конюнктура, както и основава причина за бъдещи здравословни проблеми в цяло потомство.

Според Вас става дума за затваряне за 3 седмици през декември, само че кой ще го подсигурява това? Това не са 3 седмици! Това са месеци, в които изкуството се слага на колене и търпи загуби, ограничения и пропуснати изгоди. 

В тази връзка, настояваме за обществено опрощение и ясна стратегия на разхлабване на ограниченията, както и незабавна среща за разговор и разискване на внедряване на използвани за нашия отрасъл финансови ограничения за обезщетение ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР