Гневен пост срещу изказването на Асен Василев за учителите и

...
Гневен пост срещу изказването на Асен Василев за учителите и
Коментари Харесай

Бивш зам. министър към Асен Василев – мило келнерче, забрави ли своите учители?

Гневен пост против изявлението на Асен Василев за учителите и скъсаните им чорапогащници написа някогашният зам. министър на образованието Диян Стаматов.
Ето какво написа той във Facebook:

" От Ататюрк до Асенчо
Кемалисткият девиз „ Селянинът е стопанин на нацията “ се заражда по време на пребиваването на Мустафа Кемал Ататюрк по българските земи.
Барон Кинрос разказва следния случай: „ … В сладкарницата на грандхотел „ България ”, където Мустафа Кемал обича да си пие кафето, влиза възрастен селяндур с шаячна аба, калпак и цървули… Келнерът обаче се преструва, че не го вижда. След настойчиви подтиквания отива и жестоко го предизвестява, че няма да му сервира… Разгневен, селянинът подвига заплашително сопа и изрича мисли, които поразяват посетителите и изключително Мустафа Кемал:
- Как имате смелостта да ме гоните? – стачкува селянинът. – България се храни от потта на челото ми! Моята пушка пази България!

Извиканият на помощ служител на реда също не може да излезе на глава с него и се принуждават да му сервират. ”

Наш Асенчо, в ролята на келнера от сладкарницата на грандхотел „ България ” сподели същото отношение към български преподавател. Погледна към дупките в чорапогащника, само че не се направи, че не ги вижда, а насочи вниманието на всички към тях!

Мило келнерче!
Забрави ли своите учители?! Забрави ли, че даже в годините на безпаричие българският преподавател не се отхвърли да образова децата на България?!

Време е да станеш и да сервираш едно кафе на учителя с дупки на чорапогащника, тъй като си там, с цел да служиш на хората, а не да им се подиграваш! "

Диян Стаматов е общински консултант в СОС, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура на България, шеф на 119-о СОУ “Акад. Михаил Арнаудов ” в София.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР