Гневен пост пусна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод

...
Гневен пост пусна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод
Коментари Харесай

Борисов за мача с РСМ: Осъждам категорично поругаването на българския химн в началото на срещата

Гневен пост пусна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка поругаването на българския химн при започване на футболната среща България- Северна Македония.

 

Още преди да стартира дуелът се усещаше напрежението на стадион " Тоше Проески ". Привържениците на домакините посрещаха родните почитатели, както и футболистите ни с възгласи " Българи, татари ".  Грозните действия и изяви от страна на жителите на Северна Македония продължиха, откакто " Мила родино " беше осивркан по изключително безсрамен и противен метод на стадион " Тоше Проески ".

 

Мачът стартира нервно, без съществени положения пред двете порти, а обидните викания от трибуните по адрес на нашите продължиха. В 15-ата минута Тодор Тодороски влезе доста жестоко с бутоните в коляното на Марин Петков и австрийският рефер Юлиан Вайнбергер вярно сподели червен картон на левия бек на домакините, като обстановката беше доказана с VAR.

Малко по-късно селекционерът на Северна Македония Благоя Милевски получи жълт картон за митинг против друго съдийско решение, което " роди " още по-грозни викания срещу българите и крясъци " УЕФА мафия ".

 

Ето какво написа по този мотив Бойко Борисов:

 

Респект към момчетата от националния тим по футбол на България! Така се отстоява достолепието на нацията ни!

 

Като българин и футболен почитател съдя изрично поругаването на българския химн при започване на мача България - РСМ.

 

За страдание, с сходни дейности съседите ни от Република Северна Македония не демонстрират, че схващат европейските полезности.
Напред, българи-юнаци

 

Мачът продължи все по този начин с напрежение.

В 25-ата минута домакините сътвориха първата заплаха от началото на срещата. След редица карамболи пред нашето наказателно поле топката попадна пред капитана им Енес Барди. Шампионът с Трабзонспор в Турция шутира мощно, само че Наумов сподели положително придвижване и боксира в корнер. За домакините след него не последва безусловно нищо значимо и играта продължи с наш навън.

Три минути по-късно родните национали сътвориха добра опция за гол, само че Радослав Кирилов, който беше на няколко метра пред вратата на Столе Димитриевски, не съумя да управлява добре топката и тя отиде в ръцете на вратаря на Райо Валекано. Осем минути преди края на първото полувреме родните футболисти постановиха териториален напън и можеха да поразят противниковата врата, само че Илиян Стефанов и Кирил Десподов не се схванаха на дузпата, с цел да се стигне до завършващ удар.

Домакините продължиха с грубите влизания в краката на нашите футболисти, които обаче се държаха извънредно мъжки и почтено.

 

Двата отбора са в борба за втората позиция, като домакините са със седем точки, а " лъвовете " имат една по-малко и се нуждаят от наложителна победа, с цел да финишират втори след отбора на Грузия, който гостува на Гибралтар по същото време.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР