Гневен пост, подплатен със статистика, публикува във Фейсбук Филип Попов

...
Гневен пост, подплатен със статистика, публикува във Фейсбук Филип Попов
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: За ГЕРБ въпросът не е колко се строи, а колко се краде

Гневен пост, подплатен със статистика, разгласява във Facebook Филип Попов от Българска социалистическа партия. Социалистът осъди възхваляваното от самия министър председател строителство на ръководещите като съпостави цените на км права отпреди и сегашните. Постът на Попов е предизвикан от последни мнения в обществената мрежа на Борисов.

" Днес министър председателят Борисов се е похвалил със строителството на пътища и се е оплакал от комунистите. Оставям настрани обстоятелството, че той и половината ГЕРБ са някогашни комунисти. Но що се отнася до пътищата - през 2010 година един километър струваше сред 2 и 3 млн. евро на км, а цената на един км през днешния ден доближи до 6.7 млн. евро, а в някои случаи и до 10 млн. евро, като на започващия лот " Младост " - Автомагистрала " Тракия ", написа Филип Попов.

Той прецизира в цифри обстоятелствата: " Тунелът в Кресненското дефиле при дължина от 2 км коства 125 млн. евро или 67,5 млн. евро на км. Най-дългият тунел в света е в Норвегия - 24 км и коства към 5 млн. евро на км. Кресненският е 14 пъти по-скъп. Ремонтът на " Тракия " сред Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството. Цялото Ви строителство е ремонт на ремонта. След Вас, господин Борисов, са дупки, свлачища и срутища. Много е хубаво да се строи, само че при Вас въпросът е не какъв брой се строи, а какъв брой се краде ", обобщава Попов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР