Гневът на Франция и Европа заради наскоро обявиха, може да

...
Гневът на Франция и Европа заради наскоро обявиха, може да
Коментари Харесай

В Израел не харесват сделката AUKUS - остават почти сами в Близкия изток

Гневът на Франция и Европа поради неотдавна оповестиха, може да има последствия за Близкия изток . Франция съобщи, че е след оповестяването на договорката, написа " Йерусалим пост ".

Новата договорка AUKUS включва Австралия, която получава технология за нуклеарни подводници. Тълкува се като метод за подсилване на Австралия, основен съдружник на Съединени американски щати и Англия против Китай . Изглежда обаче, че това визира френско-австралийската договорка и бе оповестено.

Пактът също по този начин се основава на съществуващата мрежа " Пет очи ", която включва страни, свързани с исторически връзки с Англия. Канада и Нова Зеландия, които са част от " Пет очи ", не вземат участие в АУКУС.
 Договорът САЩ-Британия-Австралия е злополука за Европейски Съюз
Договорът САЩ-Британия-Австралия е злополука за Европейски Съюз

Европа се разсънва в нов геополитически свят, кулминационна точка на провали и доверчивост на най-високо равнище за политиката на Съединени американски щати

Защо това има значение за Израел и Близкия изток - Съединени американски щати, Англия и Австралия постоянно работят в тясно съдействие по политиките в района. Англия бе основен съдружник на Съединени американски щати във войните в Ирак и Афганистан . Австралия и Съединени американски щати оказват дълбока поддръжка на Израел през годините, а актуалният английски водач е непосредствен с Израел .

Франция също е значим състезател в района , само че политиките й от време на време се разминават с ролята на Съединени американски щати . Например Франция има ползи в Ливан, които не постоянно са същите като Съединени американски щати. Франция сподели еластичност във връзка с договарянията с Хизбула .

Освен това Франция участва на неотдавнашна среща в Багдад, където участваха Турция, Иран и други основни страни. Съединени американски щати и Англия не пристигнаха на срещата.

Това демонстрира, че Франция желае да играе по-силна роля в Близкия изток , в това време Съединени американски щати и Англия може да трансформират политиките си .

Съединени американски щати желаят да се концентрират върху належащи противници като Китай . Това значи огромни вложения във военноморските сили. Това също значи, че Съединени американски щати понижават ползите си за битка с тероризма в Близкия изток, откакто напуснаха Афганистан.
 Китай насочва междуконтинентални нуклеарни ракети към Австралия
Китай насочва междуконтинентални нуклеарни ракети към Австралия

Пекин: Искат нуклеарни подводници - стават цел за нуклеарен удар

Очертават се огромни въпроси по отношение на уговорката на Съединени американски щати към Източна Сирия и Ирак .

За Израел това е значимо, тъй като Израел се сблъсква с ирански закани тук-там като Сирия и ирански прокси закани, които включват Хизбула и също подкрепяни от Техеран групи в Йемен и Ирак .

Тези групи към този момент разполагат с усъвършенствана иранска безпилотна технология . Промяната в европейските и френските връзки със Съединени американски щати и Англия в района може да има последствия за Израел, в случай че тези страни наподобяват по-незаинтересовани в връзките с Иран и неговите милиции.

Това също има последствия за договарянията по нуклеарната договорка на Иран .

За Израел е значимо да е наясно с плаващите пясъци, с цел да проучва къде могат да бъдат идващите ходове.
 Иран до месец щял да има качества за основаване на нуклеарна бойна глава
Иран до месец щял да има качества за основаване на нуклеарна бойна глава

Натрупал задоволително количество обогатен уран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР