Gmail, електронната поща на Google, е подготвил нововъведения, каквито потребителите

...
Gmail, електронната поща на Google, е подготвил нововъведения, каквито потребителите
Коментари Харесай

Идват големи промени в Gmail

Gmail, електронната поща на Гугъл, е подготвил нововъведения, каквито потребителите му от дълго време чакат. Създаден през 2004 година, Gmail ще претърпи обновяване през 2018 година И всичко - за улеснение на използването и нахлуване в една нова ера на имейлите.

Днес, когато връзката се прави най-вече във Fаcebook Messanger, Viber и други сходни приложения, на Gmail се постанова да бъде в крайник с настоящите трендове, с цел да е конкурентоспособен. Ето и елементи за измененията, които да чакаме скоро и на своя телефон, таблет и компютър.

Предназначението

Електроните пощи от ден на ден се употребяват най-вече за работни цели. Затова сигурността е от значително значение . Особено на фона на нестихващи кавги поради приключване на персонални данни от платформи като Фейсбук.

Публикация, споделена от TechnoBuckets (@technobuckets) на Апр 25, 2018 в 12:10 PDT

Акцентът в новия Gmail предстоящо е към бизнес потребителите. Те сигурно ще оценят високо новите усъвършенствания, правещи работния развой по-лек, а изпращането на имейли не просто обвързване, а облекчение.

Набляга се и върху интуитивността на електронната поща , изкуствения разсъдък, който я прави по-умна.

Дизайнът

Тук измененията не са нещо чак толкоз впечатляващо и когато отворим електронната си поща, няма да останем сюрпризирани от това, което виждаме. По-скоро ще се зачудим кое е новото. И това е изцяло целеустремено.

Публикация, споделена от Enigma (@enigma.ae) на Апр 25, 2018 в 11:44 PDT

Просто фрапантните образни промени основават дискомфорт на потребителя, какъвто от Гугъл не желаят да предизвикват. За сметка на това, те желаят от нас да се впуснем в развой на дълго опознаване на новите функционалности, в който изненадите идват на порции . Не просто фейслифт, а смяна на основите.

Панелът

Със сигурност най-любопитен в Gmail е страничният панел от дясната страна на прозореца . Там имаме три нови иконки - Календар, Запазване и Задачи. С тяхна помощ елементарно организираме деня си, а електронната поща се трансформира и в персонален органайзер.

 Снимка 352879

Безплатна секретарка, с други думи. Все отново, не можем още да чакаме доста от тези функционалности, тъй като процесът на разработка и рационализиране продължава.

Съобщенията

В духа на приложенията за изпращане на известия, Gmail вкарва алтернатива по избор - изпратеният имейл да бъде наличен от получателя единствено несъмнено време . Може да изберем да изчезне след няколко часа или няколко дни. Може и да изключваме препращането на имейлите, както и копирането на текстове от тях.

Публикация, споделена от مركز موبايل (@center.of.mobile) на Апр 26, 2018 в 1:18 PDT

Сигурността

Тук Gmail има някои пробойни, изключително във връзка с известията в директория Spam. Там някой път попадат имейли, които не са с сходно наличие. А ние продължаваме да ги чакаме. Но, въпреки всичко, тук на ход е изкуствен интелект.

Предупрежденията, които се появяват при отваряне на съответни имейли , за допустимо нездравословно наличие, в този момент са червени, по-големи и много по-забележими, разясняват и от Forbes. Пък от там нататък всичко е на наш риск и отговорност. Улесненото непосредствено заличаване на съмнителния мейл също ще ни подбуди да послушаме съвета на умната си поща.

 Снимка 352867

Обърнато е внимание и на фишинг имейлите , които получаваме от недобронамерени податели. Често обаче се хващаме на въдицата им, тъй като виждаме прочут адрес, който в действителност е подправен. Затова Gmail ще следи, сканира и предизвестява за сходни рискове.

Подсещанията

Ако получаваме десетки имейли дневно и би трябвало да отговорим в случай че не на всички, само че най-малко на множеството, сигурно се е случвало да забравяме да го създадем. И електронната ни поща знае това доста добре.

С въвеждането на измененията ще може да получаваме подсещания дали желаеме да отговорим на съответно известие , което Gmail дефинира като част от връзка, а не реклама да вземем за пример.

Публикация, споделена от Golos_info (@golos_info) на Апр 25, 2018 в 10:14 PDT

Разбира се, и тук се чакат неточности, само че най-малко подсещанията не са дразнещи. Със същата цел може да забележим по какъв начин известия от няколко дни стоят най-отгоре във входящата ни поща . Просто чакат да ги отворим и да напишем отговор. Ако желаеме, несъмнено.

Умните отговори

Тази алтернатива към този момент ще бъде налична освен за мобилното приложения . На базата на текста на получения имейл Gmail генерира три вероятни варианти за къс отговор, който да изпратим единствено с едно допиране.

Приложението за смарт телефони

И тук измененията няма да закъснеят. Те са свързани най-много с дискомфорта, който основава непрекъснатото звуково уведомяване за нови известия . Очаква се то да бъде налично единствено за мейли, които изкуствения разсъдък дефинира за значими за нас.

 Снимка 352868

Също по този начин получените известия от един и същи адресант, които по този начин и не отваряме, а непосредствено изтриваме, ще генерират подканване да прекратим абонамента си за тях . Целта е да се понижат с до 60% мейлите без изключително значение за потребителите.

Достъпност

Достъпът до атачмънтите и получените имейли е улеснен благодарение на иконка до заглавието на известието, която ни изпраща непосредствено към тях. На реда на всеки мейл имаме и нови иконки, които разрешават бързо и елементарно да го архивираме или изтрием . А не както до момента да би трябвало първо да маркираме, а след това да изберем алтернатива.



Как да имаме и ние новия Gmail

От иконката за Настройки в горния десен ъгъл на прозореца, отворен през браузър, би трябвало да изберем опцията " Try the new Gmail ". Тя още не е налична за всички консуматори, само че последователно ще стане.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР