Глутница от шест бездомни кучета е нападнала актьора от благоевагрдския

...
Глутница от шест бездомни кучета е нападнала актьора от благоевагрдския
Коментари Харесай

Глутница бездомни кучета нападна и нахапа актьор в Благоевград

Глутница от шест бездомни кучета е нападнала артиста от благоевагрдския спектакъл Иван Тодоров, до момента в който се прибирал по основната улица в града, откакто оставил щерка си в детската градина. Инцидентът е станал през вчерашния ден пред постройката на Съдебната палата в Благоевград и повдига въпроса по какъв начин реагират страната и общините. 
Още по темата
Само от началото на годината са подадени 62 сигнала за нападателни кучета, приблизително по 3 и 5 сигнала дневно, сподели пред секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев. По думите му законът не разрешава съответни ответни дейности, защото нападателните кучета могат да бъдат прибрани в общинските приюти единствено за три дни и по-късно би трябвало да бъдат върнати още веднъж на улицата. 

Самият артист описа пред по какъв начин се е стигнало до случая: " Оставих щерка си на детска градина, а по-късно се прибирах по основната улица. Спрях за миг, с цел да видя дали цветарският магазин работи, а по-късно чух лай на кучета. Обградиха ме шест животни, след което стартира битка за оцеляване. Който не го е нападала глутница кучета, той не знае какво е чувството. Защитаваш се с ръце и крайници. Едно от тях съумя да ме заръфа за седалището ".

" Стана ми ясно, че ще изгубя тази борба. Започнах да се експортирам към съда, където има защита. По пътя паднах, при което ми минаха ужасяващи мисли. Представях си по какъв начин ме раздират. Успях да стигна до рампата за инвалиди пред постройката и по нея влязох в съда. Бях с кръв, ожулвания, охлузвания и скъсани дънки ". 

Посъветвали артиста да си сложи ваксини за тетанус и бяс. " Проблемът не е, че аз съм следващият нахапан, само че до момента в който обикалях по кабинетите, се оказа, че има ужасно доста случаи на нахапани хора във всички региони на града, само че те си мълчат. Искаме да дадем публичност и нещо да се направи. Вече би трябвало да се движим със спрейове за самоотбрана ", уточни артистът Иван Тодоров. 

" Проблемът става все по-голям, за него обаче е належащо национално решение. Общините са с доста ограничаване пълномощия по отношение на казуса с бездомните кучета. Животни от прилежащи общини се докарват в по-големите градове ", прибавя секретарят на община Благоевград.

" Не мога да се оправя с шест кучета и с две деца до мен. Трябва да се откри някакво решение, сигурно то не е в това да убиваме животните, само че не може да оставим нещата по този начин ", разяснява брачната половинка на Иван Тодоров, която признава, че се опасява за себе си и децата. " Моля всеки, който е имал подобен проблем, да написа ", прикани дамата в страницата си във Фейсбук. 

" Приютът не е в положение да прибере всички бездомни кучета, които в последно време като че ли се усилват всекидневно. Не един път сме разгласявали паника, че кучешкият туризъм се вихри с цялостна мощ, което води до увеличение на популацията от бездомни кучета ", написа " ". Общината и бранителите на животните са в непрекъснати спорове, като изданието отбелязва, че пълномощията на общината съгласно Закона за отбрана на животните са само да кастрира, имунизира, маркира, обезпаразитява и записва бездомните кучета на своя територия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР