Глутница бездомни кучета нападна преподавател от ПУ на Главната в

...
Глутница бездомни кучета нападна преподавател от ПУ на Главната в
Коментари Харесай

Бездомни кучета нападнаха мъж на Главната СНИМКИ

Глутница бездомни кучета атакува учител от ПУ на Главната в Пловдив. За случая заяви пред „ Марица “ пострадалият Деян Георгиев. Стресиращата преживелица се е разиграла на 23 февруари към 19,05 ч. на площад „ Стефан Стамболов “.

„ Връщах се от работа и минавах около шадравана пред общината, когато забелязах няколко млади девойки да подмятат храна на 5-6 улични кучета. Точно когато минавах около тях, четириногите внезапно се нахвърлиха върху мен, без да съм ги предизвикал с нищо “, описа 49-годишният мъж, който преподава немски език на студентите.

Скочиха към мен внезапно. Бяха относително едри и изглеждаха гладни. Успяха да забият зъби единствено в якето ми и го раздраха. Аз започнах да развявам чантата, която носех, и те избягаха. Диабетик съм и сходен стрес може да ми навреди на здравето “, изясни Деян Георгиев.

Утре той ще отиде в общината, с цел да пусне тъжба за случая. „ Леко се отървах, не ми е и за скъсаното яке. Но в случай че не се вземат ограничения кучетата да бъдат махнати оттова, на следващия ден може да скочат и да нахапят някое дете или да създадат още по-лоша пакост. Затова взех решение, въпреки и със забавяне, да алармирам общинските управляващи “, приключи описа си нападнатият академични учител. 

За случая е бил подаден сигнал от свидетел на тел. 112 още същия ден. Информираха ни и реагирахме незабавно, разяснява случая шефът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив Георги Божев. Тогава незабавно на мястото бил изпратен екип, който разкрил до „ Максоналдс “ две кучета – едното черно-кафяво, а другото било черно-бяло. Служителите съумели да заловен единствено това с кафевите петна, а другото избягало.

„ Ще продължим да го търсим, само че в този момент, когато температурите са под нулата, упойката в отдалечените ни спринцовки замръзва и ще е мъчно да го хванем “, сподели Георги Божев.

Той увери, че щом пострадалият пловдивчанин подаде жалбата си до общината, ще има повторна инспекция, ще бъдат изловени и другите кучета от Главната.  

  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР