Глупостите на БСП не ми се слушат. Ако има правителство,

...
Глупостите на БСП не ми се слушат. Ако има правителство,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: БСП блокира работата на КЕВР

„ Глупостите на Българска социалистическа партия не ми се слушат. Ако има държавно управление, има болшинство, надлежно има и управническа стратегия, която да подкрепим. В момента няма държавно управление, няма болшинство, няма договаряния. Този парламент си отпътува. Ние няма да подкрепим това държавно управление, тъй като Христо Иванов, знаете, с оня прелестен запис унищожи договарянията. Оттук нататък парламент няма да има “. Такъв коментар направи ръководителят на ПГ на „ ИТН ” Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание за обстановката, откакто депутатите отхвърлиха в дневния ред на Народното събрание да влезе законодателната стратегия, препоръчана от Българска социалистическа партия, а Георги Свиленски разгласи, че на следващия ден третият мандат ще бъде върнат на президента несбъднат.

Тошко Йорданов изясни, че Има Такъв Народ са предложили на Българска социалистическа партия два разновидността за решение за Комисията за енергийно и водно контролиране, която от предходната седмица остана без ръководител поради решение на Конституционния съд.

„ Единият вид е с решение на Народно събрание ние да оторизираме някой от членовете на КЕВР да е краткотрайно изпълняващ длъжността до избор на нов ръководител. Вторият вид е ръководителят на Народно събрание да изпрати писмо до КЕВР, в което се споделя, че просто би трябвало да се извърши решението на Конституционния съд, т.е. ръководител би трябвало да е някогашният – Иван Иванов. Такъв е законът. И в двата разновидността нещата можеше да се случат през днешния ден, те отхвърлиха и след това хвърлят виновността върху нас. Писна ми да лъжат непрекъснато! Това се случи на Председателски съвет, има запис “, уточни Йорданов.

„ Докато се избере ръководител, КЕВР е с вързани ръце, а по този начин ще може да работи. Ние блокираме КЕВР “, означи Йорданов.

По думите му истинският закон за измененията в КЕВР, направен от „ ИТН ”, е бил изтеглен преди време, а повода – шефът на кабинета на Кирил Петков.

„ Лена Бориславова, опищя вселената тук на Ива Митева да крещи, с цел да се махне параграф 7 ( бел.ред. – в който написа, че изборът на нов началник на КЕВР става 14 дни след влизането на закона в сила). Ние бяхме на коалиция и макар недоволството на Ива изтеглихме закона и в този момент той падна в Конституционния съд. Да си сърбат попарата. Аз какво да направя в този момент за тяхната тъпота, че ще се върне Иван Иванов “, попита Йорданов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР