Глупостите, които Вежди Рашидов изговори днес по време на предаването

...
Глупостите, които Вежди Рашидов изговори днес по време на предаването
Коментари Харесай

Поредна мегаломанска тирада глупости на Рашидов

Глупостите, които Вежди Рашидов изговори през днешния ден по време на предаването " Денят стартира с Георги Любенов " са доста, тук изреждам единствено най-главните:

1. " Културата е каприз на лукса " (повторено два пъти). Би било добре Вежди Рашидов да прочете българската конституция и основополагащи европейски документи за културата, може и да разбере каква нелепост е споделил. Слава богу, малко след него проф. Атанас Славов в същото предаване на Любенов сподели противоположното: културата и образованието са в основата, в самия дух и традиция на българския народ: те са изконна полезност.

2. " Културната политика е поклонение и поддръжка на огромните създатели... Културните институции са основани поради тях " . Подобна концепция за културни политики значи, че индивидът е тотално неграмотен в региона, която би следвало да ръководи като министър или ръководител на парламентарна комисия. Тава съм коментирал го няколко пъти преди време, омръзна ми към този момент. По-лошото в тази ситуация е друго: под поддръжка на огромните създатели Вежди Рашидов подразбира поддръжка на художници и основно скулптори, които той персонално познава.

Споменаването на огромни български писатели и композитори е за парлама, той стигна до Христо Стоянов и там и остана, явно се запъваше, не знаеше нито едно име на актуален български композитор. Вежди Рашидов не схваща нищо от музика, литература, кино, танц, спектакъл, обществено изкуство: той надали познава културната продукция на някой сериозен създател отвън гилдията на художниците и скулптурите. Да не приказваме за цялостното занемаряване на културни промишлености, цифрови платформи за просвета, списания, книгоиздаване, за развиване на публики, за читалища, библиотеки, културни организации и екипи, юношески култури, за локални културни инциативи и прочие

3. " Идват заран в това предаване едни хора, които миришат на джибри " . Това е казано за актьори и режисьори, които се повяват по малкия екран. С бруталния си бай-ганьовски език Вежди Рашидов основава опълчване и евентуален спор сред гилдиите, той непосредствено в ефир упрекна актьори и режисьори, че узурпирали медиите за сметка на художниците и основно – за сметка на скулпторите. Зад това в действителност личеше само " засегнатост ", че той персонално не се появява ежедневно на екран.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР