„Глупости!“: Премиерът на Нова Зеландия получава COVID в критичен момент от предизборната кампания

...
Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс е дал положителна проба
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия Крис Хипкинс е дал положителна проба за COVID-19, докато кампанията за общите избори навлиза в последните си две седмици.

Хипкинс, който пое ръководството на управляващата Лейбъристка партия от Джасинда Ардърн през януари, се бори да се свърже с избирателите в кампанията си за преизбиране.

Продължавайте да четете

списък от 3 елемента Хипкинс полага клетва като премиер на Нова Зеландия, докато Ардърн се оттегляКрис Хипкинс е потвърден като следващ министър-председател на Нова ЗеландияКрайстчърч, COVID-19: годините на Джасинда Ардърн на постакрай на списъка

В неделя той отиде във Facebook, за да обяви, че е получил коронавирус, след като разви симптоми на настинка и грип в събота.

Той каза, че вместо това ще проведе кампанията си онлайн.

„Глупости! След тежка нощ се събудих тази сутрин, чувствайки се доста зле и току-що получих този резултат от теста“, каза той в публикацията на официалната си страница, споделяйки снимка на неговия бърз антигенен тест.

„По време на кампанията съм в тесен контакт с новозеландци и не искам да го предавам на никого, така че ще следвам насоките и ще се изолирам за няколко дни или докато получа отрицателен резултат тест.”

Хипкинс каза, че ще се опита да продължи с колкото се може повече от кампаниите си онлайн.

„Има много залог на тези избори и аз ще работя двойно по-усилено, когато успея да се върна, за да се уверя, че лейбъристите ще бъдат преизбрани“, добави той.

Проучванията на общественото мнение показват, че подкрепата на лейбъристите изостава от дясноцентристката Национална партия на бившия бизнесмен Кристофър Луксън, която е на път да сформира коалиционно правителство с по-малки партии.

Тестът за COVID-19 на Хипкинс дойде, когато партията му стартира своя манифест, показващ политики, включително наваксващи курсове по математика и ограмотяване за ученици, които са загубили часове за учене поради прекъсване на коронавируса, безплатна стоматологична помощ за тези под 30 години, повече полиция на първа линия и четири седмици платен родителски отпуск за партньори.

Нова Зеландия премахна последните си ограничения за COVID-19 през август, но здравните власти все още препоръчват на хората да останат вкъщи за пет дни, ако не се чувстват добре или ако тестът им е положителен.

Това означава, че Хипкинс вероятно ще пропусне следващия си дебат с Luxon, който е насрочен за вторник вечер.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР