Глория Естефан е популярна с успешната си музикална кариера. Още

...
Глория Естефан е популярна с успешната си музикална кариера. Още
Коментари Харесай

Тежката загуба, която Глория Естефан не успява да превъзмогне

Глория Естефан е известна с сполучливата си музикална кариера. Още през 80-те години тя съумява да се наложи като един от най-разпознаваемите гласове в света на музиката.

Но звездата е известна и със силата своя дух - нееднократно тя е говорила намерено за сложните моменти в живота си, които не са съумели да я пречупят. Сред травматичните неща, които ѝ се случват са тежка автобусна злополука през 1990 година, която я оставя със строшен тил и съвсем обездвижена, както и полово принуждение в детските години.

Но следващото мъчно събитие, което певицата е принудена да преживее, този път съумява да я пречупи. През 2017 година тя губи своята майка. Нещо, което води Глория до тежка прочувствена рецесия, по личните ѝ думи, от която тя до ден сегашен не може да се отърси. Затова най-сетне е решила са потърси профилирана помощ, осъзнавайки какъв брой значимо е психическото здраве.

" Започнах психическа лечението и разбрах каква потребност съм имала от това ", споделя Глория и продължава: " Преминах през доста сложни неща в живота си, само че някак си съумях да се оправя с тях. Но, този път, оказа се, съм безсилна. "
 Снимка 610465
Източник: GettyImages

Причината Естефан да приказва обществено за това е желанието ѝ да акцентира на значимостта на психологичното здраве, изключително за младежите. " Мисля, че това е доста значимо - в днешното време, изпълнено с негативизъм и компликации, които водят до нараснала тревога и даже депресии. Трябва да се научим да се грижим за душeвността си и да умеем вътрешно да се настройваме сами ", добавя още тя.

Освен с лечението, Естефан практикува йога и медитация, написа Yahoo!Entertainment. Но нещото, което безспорно най-вече оказва помощ на изпълнителката е нейното семейство. И най-много десетгодишният ѝ внук, който тя дефинира като " светлината на живота си " и с който обича да прекарва всяка свободна минута.

И макар славата и множеството самопризнания - през този януари Естефан стана първата испанска певица, въведена в Залата на славата за създателите на песни в Съединени американски щати - Глория споделя, че се научила да държи егото си под надзор. И това е най-важното житейско предписание, което е усвоила с годините. " Всъщност егото постоянно пречи на триумфа, то е загуба на време и сила ", споделя тя. И добавя, че добротата и откритостта са доста по-добрият метод човек да върви сполучливо напред и нагоре.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР