Глобите за употреба на пиротехника в столицата ще са от

...
Глобите за употреба на пиротехника в столицата ще са от
Коментари Харесай

Глоби от 500 до 2000 лева за фойерверки в столицата извън Нова година

Глобите за приложимост на пиротехника в столицата ще са от 500 до 2000 лева за физически лица и от 3000 до 10 000 лева за юридически лица, оповестиха в сряда от Столичния общински съвет.

Новият правилник, който към този момент е утвърден от 3 общински комисии планува фойерверки, пиратки, бомбички и всевъзможни пиротехнически средства да могат да се употребяват единствено на Нова година до 02.00 ч. на 1 януари или след авансово подадена поръчка в районната администрация, а утвърждението ще се дава от районния кмет.

От там показват, че пиротехниката е освен шумна, само че и рискова, когато се употребява на несъответствуващи места. Превенцията посредством строги правила цели да предотврати тежките произшествия, както и да внесе успокоение у най-уязвимите - децата, хората с душевен разстройства и животните.

Промените в Наредбата за публичния ред на територията на Столична община, с които се предлага ограничението на безразборното потребление на пиротехника бяха признати от Комисията по опазване на здравето към Столичния общински съвет, оповестяват от там.

По-рано тази седмица измененията бяха утвърдени и от Комисията по публичен ред и сигурност, както и от Комисията по финанси и бюджет. Всички членове на комисиите единомислещо поддържат регламентирането на използването на пиротехника. Ако и Столичният общински съвет поддържа предлагането, измененията в Наредбата за публичния ред, ще влязат в действие от 1 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР