Глобите за пътни нарушения в Турция ще се плащат на

...
Глобите за пътни нарушения в Турция ще се плащат на
Коментари Харесай

Глобите за пътни нарушения в Турция ще се плащат на ГКПП

Глобите за пътни нарушавания в Турция ще се заплащат на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Ако водачите откажат, ще остават без транспортно средство. Новите правила ще важат и за всички българи, които пътуват до южната ни съседка.
„ При състояние, че възможната санкция бъде от някакво електронно устройство, камера на пътя и не бъде спрян на място рейсът, няма от кое място да научим “, изяснява по bTV Георги Атанасов, който има туроператорска компания със личен превоз.
Сега водачът му ще научава на границата и в случай че не заплати, ще остане без рейс. Същото се отнася и за камионите. Превозвачът Володя Костадинов изяснява, че всички си заплащат електронните фишове от Европа, тъй като другояче „ няма кой да те пусне, задържа се камионът “.
Досега турската страна нямаше механизъм, по който да събира санкциите за нарушаванията на пътя от чужденците. Със свързването на системите на митниците и на министерството на вътрешните работи глобите към този момент ще се виждат по границите. Ще има гише, на което да се заплаща с банкова карта или в брой.
Очаква се системата да проработи най-рано през март.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР