Глобиха с 2000 лева фирмата, от чийто магазин е закупено

...
Глобиха с 2000 лева фирмата, от чийто магазин е закупено
Коментари Харесай

Глобиха фирмата, продала пистолет на 14-годишен в Пловдив

Глобиха с 2000 лв. компанията, от чийто магазин е закупено оръжието, с което 14-годишни деца стреляха по инцидентни минувачи в Смирненски и счупиха стъклото на рейс от градския превоз.
Прочетете още
Инцидентът стана на 23 февруари тази година, към 14:30 часа, в региона на Математическата гимназия. При стрелбата пострадаха двама души и точно след този случай започнаха всеобщи инспекции по оръжейните магазини в Пловдив, за това дали се продават пневманични оръжия на малолетни и дали тези, които подлежат на регистрация в полицията, са докладвани. 

На 8 февруари 2023г. към 14:30 часа е тестван и въпросният магазин на бул. “Пещерско шосе “ № 7, като на притежателите е формиран акт за 2000 лв.. Това излиза наяве от решението на Пловдивския областен съд, където е обжалвано наказателното разпореждане. Магистратите обаче не са съгласили да анулират акта.

При стрелбата с въпросното оръжие закупен от магазина - пневматичен револвер „ UMAREX X-B-G “ КАЛИБЪР 4,5ММ пострадаха общо двама души - момче на 14 години, като в ръката му са попаднали два от изстрелите, създадени от терасата на жилищен блок. Вторият потърпевш бе полицейски чиновник - жена, която не е била на работа в този миг. Сачмите са прелетели директно до главата ѝ.

Според данни на прокуратурата само шансът е оказал помощ да не се стигне до по-сериозен случай. След стрелбата учениците прекараха в ареста 24 часа по закона на Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че единствено преди дни 18-годишен юноша беше наказан на пробация за различен случай със пукотевица по рейс в Пловдив. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР