Глоби за почти 160 000 евро за работа на черно“

...
Глоби за почти 160 000 евро за работа на черно“
Коментари Харесай

160 хил. евро глоби за работа на черно в Кипър само за месец

Глоби за съвсем 160 000 евро за работа „ на черно “ са наложени в Кипърсамо за последния месец, оповестиха от общественото министерство. То и вътрешното министерство започнаха в края на август взаимна акция за битка с противозаконната претовареност и миграция на жители на трети страни – отвън Европейски Съюз.

Проверките са целеви и се правят главно в стопански браншове, в които в Кипър най-често се наемат задгранични жители – в строителството, в хотели, заведения за хранене, центрове за развлечения.

През първия месец от двумесечната акция Инспекцията по труда е обхванала 418 обекти с близо 1400 служащи, оповестява БНР.

36% от заетите са били жители на трети страни, а 41% от тях са работили нелегално, демонстрират резултатите.

Установените нарушавания са липса на трудов контракт и обществени осигуровки, нелегално наемане на незаконно пребиваващи в Кипър задгранични жители, както и показване от тях на подправени документи.

Най-много задгранични служащи при неспазване на законовите условия са открити в град Пафос, на западното крайбрежие на острова.

Целта на засилените инспекции е да се пресече недекларираният и противозаконен труд на хора от трети страни, като по този метод се ограничи и противозаконната миграция, която той подкрепя, подчертаха от двете министерства при оповестяването на акцията.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР