Глоби от утре очакват 1,9 милиона лица на възраст над

...
Глоби от утре очакват 1,9 милиона лица на възраст над
Коментари Харесай

Италия глобява неваксинирани над 50-годишни лица

Глоби от на следващия ден чакат 1,9 милиона лица на възраст над 50 години в Италия, които към момента не са си сложили нито една доза ваксина против ковид, заяви АНСА. 

Изтекли са 180-те дни за отсрочване неизпълнението на задължението, да вземем за пример, по здравословни аргументи. 

Глобата е в размер на 100 евро.

Задължителната имунизация важи и за някои професионални категории, в това число правоприлагащи и здравни чиновници, които не са били имунизирани сред 8 януари и 15 юни.
 Италия връща на работа неимунизираните против COVID-19 медици
Италия връща на работа неимунизираните против COVID-19 медици

Отменят се и санкциите за неимунизираните жители над 50 години

Регионите с най-голям % на хора над 50 години, които не са изпълнили задължението за имунизация, по отношение на популацията на тяхната територия, са Фриули, Калабрия и Абруцо. 

Припомняме, че в края на октомври беше обявено, че италианските лекари и медицински сестри, отстранени от работа, тъй като не са имунизирани против COVID-19, скоро ще бъдат възобновени на работа. Това каза тогава новият здравен министър Орацио Скилачи.

Този ход е стимулиран от тревожния дефицит на медицински личен състав дружно с намаляващите случаи на COVID-19. Новото държавно управление ще анулира и санкциите, наложени на всички хора над 50 години, които не са се ваксинирали, добави той.
 Италия с нов Коронавирус скок
Италия с нов Коронавирус скок

Общият брой на случаите е 388 на 100 000 поданици за седмицата от 18 до 24 ноември по отношение на 353

Италия е една от най-силно засегнатите от пандемията страни с съвсем 179 000 смъртни случая, съгласно данни на Световната здравна организация. Италия беше и първата страна в Европа, в която бе записано локално огнище на новия ковид. Особено тежко бе наранена региона Ломбардия и съответно региона на град Бергамо.

Правителството на някогашния министър председател Марио Драги направи имунизацията наложителна за учители и здравни служащи през 2021 година и я разшири за всички над 50 години през януари тази година. Отказът докара до премахване от работа без възнаграждение за държавни чиновници, а всички неимунизирани лица над 50-годишна възраст бяха изправени пред санкции от 100 евро.
 Италия с нов скок на случаи на COVID-19
Италия с нов скок на случаи на COVID-19

Ръст от 15% на случаите, хоспитализацията в интензивно поделение се е нараснала с 21,7%

В последно време обаче още веднъж се следи скок на инфектираните. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР