Глоби между 5000 и 10 000 лева ще се налагат

...
Глоби между 5000 и 10 000 лева ще се налагат
Коментари Харесай

10 хил. лева глоба за кметовете заради мръсния въздух

Глоби сред 5000 и 10 000 лв. ще се постановат на кметове в страната, в случай че локалната администрация не предприеме ограничения понижаване на замърсяването на въздуха. Това взеха решение депутатите като гласоподаваха на второ четене измененията в Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Глобата за разпространяване на твърди горива за битово отопление без регистрация е от 1000 до 10 000 лв.. Пускането на пазара на твърди горива за битово отопление, които не подхождат на някое от условията, ще се санкционира с санкция от 2000 до 10 000 лв.. Ако горивата не дават отговор на условията за пакетиране или етикиране, санкцията ще бъде от 5000 до 10 000 лв..

Санкции ще има и за замърсяване на въздуха от строителни и ремонтни действия.

Сериозни санкции грозят кметовете, в случай че не поставят нужните старания, с цел да понижат замърсяването на въздуха в общините, изясни ръководителят на комисията по околна среда Ивелина Василева.

Основната смяна е въвеждането на правила за качество на въглищата и брикетите от въглища, които се употребяват за битово отопление, разяснява още Василева.

Социалистът Манол Генов имаше забележки по измененията в закона. Според депутатът от Българска социалистическа партия се бяга от отговорност да се дефинират дървата като твърдо гориво и в следствие да се управляват. Социалистът предвижда, че още през идната година законът ще се промени още веднъж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР