Глоби или имуществени санкции наложени от НАП, подлежат на 20

...
Глоби или имуществени санкции наложени от НАП, подлежат на 20
Коментари Харесай

Глобите за административни нарушения с 20% по-ниски при плащане в 14-дневен срок

Глоби или имуществени наказания наложени от Национална агенция за приходите, подлежат на 20 % понижение, в случай че бъдат платени в 14-дневен период от връчването на наказателното разпореждане. Това гласи нова наредба от Закона за административните нарушавания и санкции, която влезе в действие от 23 декември 2021 година, припомнят от Национална агенция за приходите.

Според новите правила за административнонаказателно произвеждане, лицата, които не желаят да апелират наложената от Национална агенция за приходите санкция или имуществена глоба, могат да платят 80 % от нейния размер. За задачата те би трябвало да подадат в офис на Национална агенция за приходите заявление по пример и да внесат сумата в двуседмичен период от връчване на наказателното разпореждане по банкова сметка „ Данъци и други доходи за централния бюджет “ на способената териториална дирекция или офис на Национална агенция за приходите. Ако не бъде подадено заявката, то нарушителите губят правото си да се възползват от опцията да платят по-ниска глоба.

В 14-дневния период от връчване на наказателното разпореждане, в понижен размер могат да се платят санкциите и имуществените наказания, които са по наказателните постановления, издадени след 22.12.2021 година или преди тази дата, ако двете седмици от връчване на наказателното разпореждане не са изтекли към 23.12.2021 година

В този случай наложената санкция или имуществена глоба влиза в действие от датата на заплащането ѝ.

Новите правила за административнонаказателно произвеждане са в детайли разяснени в мнение на Национална агенция за приходите, оповестено в уеб страницата на Агенцията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР