Глобата за разходка в парка се редуцира от досегашните 5000

...
Глобата за разходка в парка се редуцира от досегашните 5000
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Край на глобите от 5000 лв. за нарушители на мерките

Глобата за разходка в парка се редуцира от досегашните 5000 лева на от 300 до 1000 лева при първо нарушаване и от 1000 до 2000 лева при второ. Това важи за нарушение на всички забрани, наложени със заповед на здравния министър. Решението бе признато от болшинството в Народното събрание след законодателен " маратон ". Заседанието на депутатите стартира в 09 сутринта и завърши малко преди среднощ в понеделник.

Изключение от новите правила има за едноличните търговци юридическите лица. При първо нарушаване те ще бъдат глобявани с от 500 до 2000 лева, а при наново - с от 2000 до 5000 лева

Партиите остават и без дотация за периода на изключителното състояние. Първата част на държавната дотация се дава до 30 юни 2020 година, а спестените пари ще бъдат дадени за битка с ковид.

До предлагането на ГЕРБ се стигна, след каро в началото министър председателят Бойко Борисов предложи заледяване на заплатите на депутатите, само че отхвърли концепцията за дотациите. Миналата седмица той стимулира позицията си с това, че сега " партиите сега най-активно работят " https://www.mediapool.bg/premierat-razporedi-zamrazyavane-na-deputatskite-zaplati-karayancheva-se-razkaya-news305675.html. Явно обаче по-късно е размислил, тъй като точно от неговата партия предложиха партиите да нямат дотации по време на изключителното състояние.

При схемата " 60:40 " страната ще поеме и дължимите осигурителни вноски, които са за сметка на работодателя. Решението бе признато от болшинството в Народното събрание по предложение на Движение за права и свободи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР