Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 лева нагоре.

...
Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 лева нагоре.
Коментари Харесай

Глобата за фалшив сертификат ще е от 500 лева нагоре

Глобата за подправен документ ще е от 500 лв. нагоре. За юридическо лице, когато в обекта не е направена нужната организация, глобата ще бъде от 1000 лв. нагоре. Това сподели в ефира на bTV радио доктор Инна Балабанова - шеф “Обществено здраве” в Столичната РЗИ.

“Ако влезете без или с недействителен документ в даден обект, санкцията е от 300 до 1000 лв.. Искам да предупредя вашите слушатели, че няма да бъдат 300 лв.. Ще засилим санкциите, тъй като ситуацията е в действителност доста съществено. Глобите ще тръгнат от 500 лв. нагоре за физическо лице. За юридическо лице, когато не е направена организация, от 500 до 2000 лева Тук ще засилим от 1000 нагоре”, разясни тя.
Доктор Балабанова акцентира, че през днешния ден са направени над 45 инспекции. “Започнахме безкомпромисни инспекции по всички рискови обекти. До момента са формирани 4 акта и 3 предложения за шефовете на компаниите да се явят в СРЗИ за сформиране на актове за административно нарушение”, добави тя.

25 души правят контрола на територията, за която дава отговор СРЗИ. “Тези хора не се занимават единствено с противоепидемичен надзор, ние се занимаваме и с епидемиологичните изследвания, карантиниране, надзор на летището. Просто сме на лимита на силите и приканвам, в случай че има доброволци, с наслада ще ги приемем да ни помагат”, прикани доктор Балабанова.

По думите на Свилена Димитрова, която е ръководител на Българска болнична асоциация, през ноември може да се стигне до 8000 приети в болница и респираторите да се окажат незадоволителни.
“Ние към този момент доближаваме до сериозните 7000 хоспитализации, а доцент Ангел Кунчев беше споделил, че 8000 са извънредно доста за нашата здравна система. За страдание тази вероятност я виждаме в доста непосредствен проект. Не можем да кажем към кой ден те в действителност ще са незадоволителни, само че считайте че към този момент са недостатъчни”, сигнализира тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР