Глобата от 3 лева, която се предвижда за пътници в

...
Глобата от 3 лева, която се предвижда за пътници в
Коментари Харесай

Глобата от 3 лева за невалидиране в градския транспорт отпада

Глобата от 3 лв., която се планува за пасажери в столичния градски превоз, които не са си валидирали картата - даже да са постоянни - се чака да бъде отменена след месец от Столичния общински съвет като за това поръчка даде шефът на СОС Георги Георгиев.

Това стана, откакто стотици жители възроптаха против новата мярка, част от измененията, влезнали в действие от 1 януари.

Вчера даже основният омбудсман означи, че е неуместно да бъдат глобявани постоянни пасажери. Това за момента не се случва, защото кметицата Йорданка Фандъкова даде гратисен период до март месец за софиянци.

Кампанията на Центъра за градска подвижност за валидиране обаче ще продължи. Това разгласи преди бТВ тази заран изпълнителният шеф Димитър Дилчев.

" Това е значимо, както за застраховката на пасажера, по този начин и за информацията, която събираме за навиците на пътешестване на столичани ", твърди той.

Вчера ръководителят на СОС Георги Георгиев разгласи, че е предоставено на ЦГМ да проведе информационна акция за измененията в градския превоз още от лятото - нещо, което те са пропуснали и за което им подвига " жълт картон ". При още гафове ги чака и червен, означи Георгиев.

Столичани са недоволни и от анулацията на месечните карти за една линия, премахването на талоните за 12 пътувания, и други нововъведения - само че те няма да бъдат отменяни.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР