Глобалното затопляне е на път да достигне катастрофални нива, които

...
Глобалното затопляне е на път да достигне катастрофални нива, които
Коментари Харесай

Cop26: По-висок от 2,4 градуса ръст на температурите ще бъде катастрофа

Глобалното стопляне е на път да доближи пагубни равнища , които надалеч надвишават рестриктивните мерки, заложени в , написа " Гардиън ".

Според изследване, оповестено на , до края на този век растежът на температурите ще надмине 2,4 градуса по Целзий, в случай че се вземат поради краткосрочните цели, които страните са си сложили.

Това би надхвърлило доста горната граница от 2 градуса по Целзий , под която светът би трябвало да остане съгласно Парижкото съглашение, както и доста по-безопасната граница от 1,5 градуса, за която се работи по време на Cop26.
 Кери за Cop26: Добро начало, само че следва доста работа
Кери за Cop26: Добро начало, само че следва доста работа

Надява се казусът да бъде взет с цялата му съвестност от страните

При равнище от 2,4 градуса рисковите метеорологични феномени - повишаване на морското ниво, суша, наводнения, горещини и по-силни стихии - биха предизвикали разрушения по целия свят.

Стойността е в внезапен контрастност с оптимистичните прогнози, оповестени предходната седмица, съгласно които стоплянето може да бъде арестувано до 1,9 или 1,8 градуса с помощта на поетите задължения по време на конференцията.

Тези оценки обаче се основават на дълготрайните цели , сложени от страни като Индия, трети по величина замърсител в света, която се стреми към нулеви нездравословни излъчвания до 2070 година

За разлика от това, отрезвяващата прогноза за повишаване на температурата с 2,4 градуса по Целзий, направена от Climate Action Tracker (CAT), най-уважаваната коалиция за разбор на климата в света, се основава на краткосрочните цели на страните за идващото десетилетие.
 Млади деятели против климатичните промени стачкуваха в Глазгоу
Млади деятели против климатичните промени стачкуваха в Глазгоу

Младежите не са удовлетворени от поетите до момента задължения на конференцията COP26

Учените към този момент предизвестиха, че при растеж от над 1,5 градуса на температурните нараствания ще станат необратими.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР