Глобалното единство и сътрудничеството в рамките на ООН са ключови

...
Глобалното единство и сътрудничеството в рамките на ООН са ключови
Коментари Харесай

Захариева: Глобалното единство е ключово за преодоляване на пандемията

" Глобалното единение и съдействието в границите на Организация на обединените нации са основни за превъзмогването на провокациите , подбудени от КОВИД-19 . Противодействието против пандемията не би трябвало да бъде за сметка на демократичното и гражданско пространство, върховенството на закона и интернационалните задължения ", съобщи вицепремиерът и министър на външните работи на България Екатерина Захариева във видео послание по време на 31-вата специфична сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Встъпителни изявления при откриването на направиха генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, ръководителят на Общото заседание на Организация на обединените нации Волкан Бозкер, както и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
 Повече от 1 милиарда души могат да изпаднат в последна беднотия до 2030 година
Повече от 1 милиарда души могат да изпаднат в последна беднотия до 2030 година

146 милиона души могат да излязат от положението на беднотия

В духа на апела на генералния секретар Гутериш за световно преустановяване на огъня, който България поддържа при започване на тази година, Екатерина Захариева акцентира, че в актуалната обстановка е извънредно значимо да се съблюдават всички резолюции на Организация на обединените нации , свързани с спорове. Според българския външен министър рецесията, подбудена от ковид, е засегнала изключително дамите и девойките, които обаче са потвърдили своята роля на водачи в отговора на пандемията.

" В изискванията на справяне с провокациите, подбудени от ковид, отбраната на правата на детето остава основен приоритет на българската вътрешна и външна политика ", изясни Захариева и посочи въведените от държавното управление стратегии за обществена отбрана и стопански ограничения, ориентирани към децата, следвайки напъните на организациите на Организация на обединените нации, в това число Плана на УНИЦЕФ от шест точки за отбрана на нашите деца.

В поддръжка на задачата за икономическо възобновяване на страните - членки на Организация на обединените нации , вицепремиерът акцентира, че България е деен участник в признатата тактика на Европейски Съюз за зелено, цифрово, заслужено и стабилно възобновяване с облекчение на дълга и вложения, свързани с задачите за стабилно развиване.

. Общият брой на тези случаи към този момент надвишава 64,6 милиона, съобщи Световната здравна организация (СЗО) в ежедневния си бюлетин.
 СЗО предизвести за несвоевременен възторг, че пандемията завършва
СЗО предизвести за преждевременен ентусиазъм, че пандемията завършва

Не завършва - значими са дейностите и решенията на жители и правителства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР