Глобалното доверие в лидерството на САЩ е толкова ниско, че

...
Глобалното доверие в лидерството на САЩ е толкова ниско, че
Коментари Харесай

САЩ с голям срив, изравниха се с Русия по глобално доверие

Глобалното доверие в водачеството на Съединени американски щати е толкоз ниско, че страната към този момент е на практика изравнена с Русия за утвърждението на света, оповестява английският в. " Гардиън ".

Ново изследване на " Галъп интернешънъл ", мерещо мнението в 133 страни и региона през 2018 година, е открило, че Съединени американски щати и Русия са на практика изравнени, като 31% споделят, че утвърждават водачеството на Съединени американски щати, а 30% изричат утвърждение за Русия.

За първи път двете страни са толкоз изравнени.

Рейтингите на утвърждение към Съединени американски щати се сринаха през 2017 година, първата година от мандата на президента Доналд Тръмп, до 30% от 48% през миналата година, а по-късно останаха относително непроменени през предходната година, сочи изследването. Същевременно Русия се радва на нарастване на утвърждението към себе си от 27% през 2017 година до 30% през 2018 година

Междувременно Китай побеждава и двете страни, с 34% утвърждение за лидерските ѝ умения, а Германия е отпред с 39 %.

" Образът на водачеството на Съединени американски щати в чужбина сега не е добър. Техният рейтинг се намира на най-ниското си ниво за всяка от последните три президентски администрации ", разясняват от " Галъп ", допълвайки: " Външната политика " Америка преди всичко " на президента Доналд Тръмп не беше проектирана да печели другари по света. "

Рейтингът на неодобрението за водачеството на Съединени американски щати, който е 40%, леко се е намалил от 2017 година, само че към момента е най-високият от четирите страни, за които е направено допитването. Русия има 31% рейтинг на отрицание.

Слабият рейтинг на Съединени американски щати идва, откакто Тръмп продължи да нападна съдружниците на страната и да се отдръпва от световните съглашения.

Американският имидж се оказва най-лош в Европа, където 24% утвърждават водачеството на страната. Във Англия утвърждението е 26%, като е спаднало със седем пункта спрямо 2017 година Съединени американски щати имат най-силен имидж в Африка, където 52% от болшинството към момента утвърждават тяхното водачество.

Ръстът на Русия в изследването може да се окаже мъчно разбираем, в бурна година, в която Англия упрекна Москва, че е изпратила двама убийци, с цел да отровят някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал с нервнопаралитичното вещество новичок, и продължаващия спор сред Кремъл и Запада поради Сирия, Украйна и доста други.

Имиджът на Русия бележи изключително усъвършенстване в страни като Турция и Иран, демонстрира социологическото изследване.

Нели Есипова, която е районен шеф на " Галъп " за Източна Европа и някогашния Съветски съюз, акцентира, че въпреки данните да не дават учредения за рейтингите на респондентите, тя постоянно е чувала настроенията на хората по света, че те правят оценка една страна, желаеща да се изправи пред все по-непопулярните Съединени американски щати.

" Дори в случай че хората не утвърждават Путин, има някакво удивление от Русия - удивление може да е мощна дума - само че доста хора получиха почитание към Русия поради събитието, че тя се пробва да се опълчи на Съединени американски щати и Запада ", сподели тя, допълвайки: " Това не значи, че те обичат политиката на Путин. "

Изследването се базира на изявленията с към 1000 души във всяка от изследваните страни от март до декември 2018 година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР