Глобално проучване на Microsoft сред работници разкри, че по-голямата част

...
Глобално проучване на Microsoft сред работници разкри, че по-голямата част
Коментари Харесай

Проучване на Microsoft улови голямо разминаване между служители и бизнес лидери

Глобално изследване на Microsoft измежду служащи разкри, че по-голямата част от тях са в „ затруднено състояние “ или „ просто оцеляват “ при пандемичните условия на работа, като огромна част обмислят да изоставен работата си тази година, Същевременно с това участвалите в същото изследване бизнес водачи споделят, че „ процъфтяват “ при актуалните условия, предава Блумбърг.

От оповестения през днешния ден Work Trend Index на Microsoft, в който са взели участие 30 хиляди души от най-различни компании в 31 страни, излиза наяве, че 46% от интервюираните чиновници възнамеряват да се реалокират през тази година – факт, отразяващ по-голямата еластичност и подвижност, обезпечени от работата от разстояние. 41% от респондентите обмислят да изоставен работата си. Данните, събрани посредством платформите LinkedIn и Office 365, разкриват, че прегарянето е всеобщ феномен – 54% от чиновниците споделят че са претрупани с работа, а 39% се усещат изтощени.

Проблемите на чиновниците обаче наподобява остават незабелязани от техните мениджъри и ръководителите на компании. Те са единствената група от изследването, която споделя, че „ процъфтява “ в актуалните условия. Работещите от поколението Z, които са на възраст сред 18 и 25 години, са измежду най-тежко засегнатите. Според създателите на прочуването това се дължи на засиленото възприятие на изолираност измежду хората, които са при започване на своята кариера и евентуално са необвързани.

„ Лидерите нямат връзка с действителността “, споделя Джаред Спатаро, корпоративен вицепрезидент за Microsoft 365. „ Цели 61% споделят, че „ процъфтяват “. Това е с 23% над междинния служащ, което демонстрира огромно разминаваме в настройките. Те си мислят че нещата са супер “, прибавя той.

Проучването открива растеж на използването на платформата за комуникаци Teams и други приложения за чат и видео връзка. Според него времето, което хората отделят за срещи в Teams, се е удвоило и продължава да пораства. Срещите не престават приблизително с 10 минути повече, като потребителите изпращат 45% повече известия в границите на седмицата – огромна част от които в следработно време.

„ Съществува възприятието, че към този момент всички граници са изчезнали – „ шефът си мисли, че може да ме разсъни в седем сутринта или да ми написа в осем и девет часа вечерта “, споделя Спатаро. „ Смятаме, че е значимо да се осъзнае, че хората работят по-добре по график ", прибавя той

Компаниите наподобява са подготвени да запазят по-гъвкавия модел на работа даже след утихването на пандемията в някои страни. Офертите за работа в LinkedIn, предлагащи работа от разстояние, са нарастнали пет пъти.

От Microsoft обявиха, че централата на компанията в Редмънд, щата Вашингтон, ще възобнови работа по-късно този месец, позволявайки на чиновниците, които желаят да се върнат в своите офиси, да го създадат. Спатаро обаче разясни, че към този момент конферентните зали няма да се употребяват. Компанията е споделила на служащите си, че могат да продължат да работят от у дома през половината от работната седмица със особено разрешение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР