Глобалният стратег по интелектуална собственост д-р Ди Джей Наг ще

...
Глобалният стратег по интелектуална собственост д-р Ди Джей Наг ще
Коментари Харесай

Глобалният стратег по интелектуална собственост д-р Ди Джей Наг с лекция в МУ – Варна

Глобалният пълководец по интелектуална благосъстоятелност доктор Ди Джей Наг ще изнесе обществена лекция на 21 март 2024 година в 16.00 часа в Първа публика в Медицински университет – Варна, оповестяват от вуза.

Д-р Наг гостува по покана на Научноизследователския институт в МУ-Варна и с поддръжката на план Transtem на Европейската комисия. Темата на лекцията е: „ Интелектуална благосъстоятелност и трансфер на технологии в медицината и фармацията “ и е ориентирана към всички преподаватели, студенти и учени в МУ-Варна, които доближават до нови открития вследствие на научноизследователската си и развойна активност. Лекцията ще бъде на британски език.

Д-р Ди Джей Наг е президент на международен концерн за тактики за интелектуална благосъстоятелност. Той неотдавна се причисли като специалист по интелектуална благосъстоятелност и трансфер на технологии към Националната научна фондация на Съединени американски щати. В момента той е самостоятелен член на борда и ръководител на комитет за ръководство на компания за енергоспестяващи технологии. Д-р Наг е бил основен капиталов шеф в компания за здравни технологии. Той сполучливо управлява офисите за трансфер на технологии на Държавния университет в Охайо, Университетът Рутгерс и на Университета на Небраска, в това число и дейностите по лицензиране, започващи компании и вложения.

Като сериен бизнесмен той сполучливо управлява няколко започващи компании в тактиката за интелектуална благосъстоятелност, изкуствен интелект и медицински устройства. Работил е като съветник по монетизация на патенти и тактика за интелектуална благосъстоятелност с доста компании от Fortune 500, университети и национални държавни управления. Бил е шеф и вицепрезидент на водещи компании на пазарите за патентни покупко-продажби. Признат е за един от най-хубавите IP стратези от IAM300 през 2023, 2022 и 2019 година Д-р Наг се концентрира върху образованието на екипи по света по отношение на смисъла на прехвърлянето на технологии и интелектуална благосъстоятелност. Той е необятно приет като световен пълководец по интелектуална благосъстоятелност, работещ с държавни управления и университети в Полша, Япония, Индия, Турция, Бразилия, Южна Корея, Украйна и доста други страни.

Той преподава тактика за интелектуална благосъстоятелност и договаряния като професор по процедура в Университета Rutgers, учител е в ITQB NOVA, Oeiras, Португалия и гостуващ професор в Университета Шизуока, Япония.

Има докторска степен по биофизична химия, магистърска степен по химия и компютърни науки от Университета на Небраска-Линкълн. Звършва с отличие бакалавърска степен по Фармацевтично инженерство от университета Джадавпур (топ 10 в Индия) и получава Златен орден за позициониране на Индия като #1 във фармацевтичните науки (1992).
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР