Глобалният ръст на държавния дълг вече доведе до доходността над

...
Глобалният ръст на държавния дълг вече доведе до доходността над
Коментари Харесай

Ралито на пазара на облигации кара доходността да надхвърли целите на Уолстрийт за края на 2024 г.

Глобалният растеж на държавния дълг към този момент докара до доходността над доста цели на Уолстрийт за края на 2024 година, наблягайки по какъв начин последните придвижвания на пазара са изненадали анализаторите.

Когато банките започнаха да изпращат годишните си прогнози на клиентите преди месец, те бяха необятно обединени в мнението, че държавните облигации ще се покачат през идната година, когато лихвените проценти стартират да падат.

Но доста прогнози към този момент бяха изпълнени повече от година по-рано, защото по-големи от предстоящите спадове на инфлацията и променената вероятност от Федералния запас на Съединени американски щати убедиха вложителите да реалокират залозите си за понижаване на лихвените проценти.

Доходност по отношение на бенчмарка 10-годишните облигации на Съединени американски щати са намалели с съвсем процентен пункт от края на октомври заради възходящите упования, че Фед ще стартира да понижава лихвите още през март. Доходността се движи назад съразмерно на цените.

„ Това беше доста бързо придвижване на лихвените про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР