Глобалният пазар на AI ще продължи да расте въпреки пандемиятаРазходите

...
Глобалният пазар на AI ще продължи да расте въпреки пандемиятаРазходите
Коментари Харесай

Софтуерът формира 80% от разходите за изкуствен интелект

Глобалният пазар на AI ще продължи да пораства макар пандемията

Разходите за изкуствен интелект ще превишат 156 млр. $ тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на решения за изкуствен интелект ще продължи да следва наклонност на напредък, макар пандемията и сложната икономическа обстановка, сочи разбор на IDC за трите съществени AI сегмента – програмен продукт, хардуер и разнообразни услуги.

Тази година общите разноски в областта на изкуствения разсъдък ще доближат 156,5 милиарда $, предвижда IDC. Ако тези упования сe осъществен, AI промишлеността ще означи растеж от 12,3% по отношение на 2019 година
още по тематиката
Най-големият сегмент на изкуствения разсъдък е софтуерът, на който тази година ще се паднат почти 80% от общите AI разноски, или към 124,7 милиарда $.

На второ място по разноските са другите AI услуги – техният дял се прави оценка 18,4 милиарда $ през 2020 година И най-после, още 13,4 милиарда $ ще бъдат изхарчени за хардуер, в това число сървъри и системи за предпазване.

През идващите години световният пазар за изкуствен интелект се чака непрестанно да пораства. Показателят за средногодишен растеж CAGR има планирана стойност 17,1%, вследствие на което през 2024 година AI промишлеността ще надвиши 300 милиарда $.

Според IDC, като цяло тази година темпът на напредък на пазара за изкуствен интелект ще намалее леко, заради ковид, само че в бъдеще негативният резултат от пандемията ще отшуми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР