Глобалният пакт за миграцията беше тема за бурни дебати в

...
Глобалният пакт за миграцията беше тема за бурни дебати в
Коментари Харесай

​Бурни дебати в Бундестага

Глобалният пакт за миграцията беше тематика за бурни диспути в Германския Бундестаг. С документа, който следва да се подпише през декември в Маракеш, Организацията на обединените народи цели въвеждане на ред в миграционните потоци. Дяснопопулистката „ Алтернатива за Германия “ вижда в него узаконяване на незаконната миграция. По време на разискванията в Бундестага позиците на дяснопопулистката партия и останалите политически не се сближиха.


Дипломатически триумф – през юли в Ню Йорк повече от 190 държави-членки на Организацията на обединените народи взимат решение за световния пакт за миграцията. Сега, три месеца по-късно, документът от 34 страници буни духовете в Германия освен в обществените мрежи, само че и в пленарната зала. Причината е, че немското държавно управление пропусна трите месеца, с цел да осведоми и обясни, защо тъкмо става въпрос.

Емоционалността не тематиката е била подценена. „ Свинщина “, „ подбудител “, „ измамник “ – в Бундестага рядко се произнасят реплики като тези. Днес те звучаха, съпроводени с лукав смях и подмятания. Два са политическите лагери, на които са разграничени партиите. „ Алтернатива за Германия “ е против документа и приканва държавното управление да не го подписва. Първият укор е, че обществеността умишлено не е осведомена. Второто е лист от подозрения по наличието – десните популисти акцентират, че в пакта разликата сред “ даване на леговище “ и „ икономическа миграция “ се размива. Освен това посредством документа, съгласно „ Алтернатива за Германия “, миграцията по заобиколен метод става човешко право.

Останалите политически сили не споделят тези позиции, макар че се отличават по сред си в нюансите. Управляващите консерватори акцентират, че пактът се отнася до договаряне на интернационалните стандарти за опазване на здравето и издръжка, посредством които ще намалее миграционния напън към Германия. В техните редици обаче също има несъгласни с документа. „ За “ него се оповестиха „ Зелените “, социалдемократите, Лявата партия и либералите, които са уверени, че миграцията може да бъде овладяна единствено с интернационалните старания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР