Глобалният недостиг на микросхеми продължава да оказва негативно влияние върху

...
Глобалният недостиг на микросхеми продължава да оказва негативно влияние върху
Коментари Харесай

Mercedes-Benz ще забави доставките на нови автомобили с повече от година

Глобалният дефицит на микросхеми продължава да оказва отрицателно въздействие върху индустриалните графици на автомобилната промишленост. През първите няколко месеца на 2021 година автомобилните производители по света започнаха да изпитват изострен дефицит на чипове и фабриките една след друга стопираха производството за разнообразни интервали. Сега, Daimler стана следващата жертва на рецесията. Шефът на концерна разгласи, че Mercedes-Benz е заставен да кара купувачите да чакат колите си повече от година.

Ръководителят на Mercedes-Benz Ола Калениус съобщи пред Ройтерс, че заради световния дефицит на микроелектроника, марката е принудена съществено да усили времето за изчакване за коли, поръчани от клиентите. „ Търсенето на Mercedes-Benz е голямо и в това време, за жалост, има съществени ограничавания. За някои модели времето за изчакване е по-дълго, в сравнение с бихме желали - в някои случаи повече от година “, сподели Калениус.

Според него, рецесията с дефицит на чипове е малко евентуално да завърши до 2023 година Според анализаторите на промишлеността ще са нужни най-малко още 15-20 месеца, с цел да преодолее дефицита на полупроводници, макар че идната година въздействието ѝ върху производството би трябвало да бъде по-малко съществено. „ Доставчиците на микроелектроника показват структурни проблеми с търсенето “, сподели ръководителят на Mercedes-Benz на автомобилното ревю в Мюнхен.

Ситуацията ще продължи през 2022 година, само че може да стане по-малко напрегната през 2023 година, означи топ мениджърът. Ръководителят на концерна Volkswagen Хърбърт Диес също е склонен с него и съобщи, че през идващите месеци и даже години обстановката с дефицита на микроелектроника няма да се възстановява, защото полупроводниците към момента са доста търсени, а тази наклонност ще се разраства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР