Глобалният лидер в онлайн търговията Amazon се наложи да промени

...
Глобалният лидер в онлайн търговията Amazon се наложи да промени
Коментари Харесай

Amazon промени новото си приложение, за да не се бърка с … Хитлер

Глобалният водач в онлайн търговията Amazon се наложи да промени дизайна на мобилното си приложение, с цел да не основава асоциации с Адолф Хитлер.

Новата заглавна иконка на мобилното приложение на Amazon беше показана през януари. Тя представляваше запазената марка на компанията - усмивка под формата на стрелка, над която беше ситуирана синя лента, която би трябвало да съставлява отметка или тиксо, с което се залепят колетите на компанията. Този формат на иконката обаче бързо беше асоциирано с  мустаците на водача на немския райх по време на Втората международна война и идеолог на нацизма Адолф Хитлер. Това очевидно принуди Amazon  бързо да реагира и да промени логото, като при новия вид отметката е леко подгъната.

По информация на Би Би Си новата икона е била тествана в няколко страни, преди окончателната смяна да влезе в действие.

Преди това иконката на Amazon показваше количка за извършване на покупки. „ Когато родителите ми не можеха да намерят новата иконка на Amazon им споделих просто да търсят картонения Хитлер “, разяснява един консуматор в Twitter.

„ За страдание на Amazon тази лента незабавно извиква в съзнанието ни ясно различим хитлеров мустак, което сигурно не е асоциацията, която те са желали да предизвикат в клиентите си “, разяснява Коли Портър Бел, изпълнителен шеф на брандинг компанията Vicky Bullen.

„ Идеята беше потребителите да влизат в приложението със същия възторг, който имат, когато видят дошъл пакет “, се споделя в известие на Amazon.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР