Глобалният корабен флот достигна най-старата си средна възраст от почти

...
Глобалният корабен флот достигна най-старата си средна възраст от почти
Коментари Харесай

Глобалният корабен флот остарява, тъй като собствениците на кораби се противопоставят на преминаването към по-екологични горива

Глобалният корабен флот доближи най-старата си междинна възраст от съвсем 15 години, макар възходящия напън върху корабособствениците да поръчват нови, по-екологични плавателни съдове и да оказват помощ за декарбонизирането на международната търговия.

Корабни брокери, които поучават притежателите по отношение на корабостроенето, споделиха, че промишлеността се колебае да поръча нови плавателни съдове, които работят с по-екологични горива, на фона на несигурността по отношение на наличността на тези енергийни запаси.

В същото време, корабособствениците завоюваха от възходящото търсене на кораби втора ръка от оператори на „ горист флот “, транспортиращ съветски нефт, който е обект на наказания, което значи, че доста кораби, които принадлежат на купчини за скрап, към момента плават.

Средната възраст на световния корабен флот доближи 13,7 години през декември, най-старата от 2009 година, съгласно данни, събрани от корабния брокер Clarksons и споделени с Financial Times. Данните изключват дребни транспортен съд...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР