Глобалните случаи на COVID-19 преминаха прага от 250 милиона в

...
Глобалните случаи на COVID-19 преминаха прага от 250 милиона в
Коментари Харесай

COVD-19 случаите по света надхвърлиха 250 милиона

Глобалните случаи на COVID-19 минаха прага от 250 милиона в понеделник, макар възходящото облекчение на случаите с варианта Делта, някои страни в Източна Европа претърпяха рекордни огнища, до момента в който други възобновиха търговията и туризма.
Среднодневният брой на случаите е намалял с 36% през последните три месеца, съгласно разбор на Ройтерс, само че вирусът към момента заразява 50 милиона души на всеки 90 дни заради високопреносимия вид Делта. В същото време лиши близо година, с цел да се записват първите 50 милиона случая на COVID-19.
Здравните специалисти са оптимисти, че доста народи са оставили най-лошото от пандемията зад себе си с помощта на имунизациите и естественото излагане, макар че предизвестяват, че по-студеното време и идните празнични събирания могат да усилят случаите.
„ Смятаме, че сред в този момент и края на 2022 година, това е точката, в която получаваме надзор над този вирус... където можем доста да понижим тежките болести и гибелта “, съобщи Мария Ван Керхове, епидемиолог, управляващ отговора на Световната здравна организация (СЗО) на пандемията.
Инфекциите към момента се усилват в 55 от 240 страни, като Русия, Украйна, Германия и Гърция са на или покрай рекордни равнища на докладвани случаи от началото на пандемията преди две години, съгласно разбор на Ройтерс.
Процентът на заразяването с ковид в Германия се повиши до най-високото си записано равнище в понеделник, защото това, което формалните лица нарекоха "пандемия от неимунизирани ", набира скорост. Националният център за надзор на заболяванията, Институтът „ Роберт Кох “, съобщи, че страната е записала 201,1 нови случая на 100 000 поданици през последните седем дни, което е над предходния връх от 197,6 от 22 декември предходната година.
Въпреки че към момента е по-нисък, в сравнение с в няколко други европейски страни, той е задействал алармата. Седемдневният % на заразяване от дълго време е престанал да бъде единственият аршин за политиката по COVID-19 в Германия, само че чиновници споделят, че лечебните заведения се пълнят в мощно засегнатите региони. Центърът за надзор на болесттите заяви в понеделник, че са обявени 15 513 нови случая през последните 24 часа - по-малко от рекордните 37 120 в петък, само че числата нормално са по-ниски след уикенда.
Германия се бори да откри способи да ускори своята доста забавена акция за имунизиране. Близо 67% от популацията от 83 милиона е изцяло имунизирано, съгласно публични данни, което съгласно управляващите не е задоволително. За разлика от някои други европейски страни, тя се възпротиви да направи имунизациите наложителни за всяка професионална група.
Както доста пъти по време на пандемията, Германия има плетеница от районни правила. Повечето места лимитират достъпа до доста закрити уреди и събития единствено за хора, които са били имунизирани, възобновени или тествани – като последното в този момент е изключено в някои региони.
Междувременно Източна Европа е с едно от най-ниските равнища на имунизиране в района. Министерството на здравеопазването на Украйна заяви в събота за еднодневен връх от 793 смъртни случая от COVID-19. Украйна беше залята от коронавирусни инфекции през последните седмици, което сложи незадоволително финансираната здравна система на страната под съществено напрежение. Министерството съобщи, че през последния ден са регистрирани 25 063 нови инфекции; рекордните 27 377 бяха регистрирани в четвъртък.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР