Глобалните промени в са довели до повишаване на риска от

...
Глобалните промени в са довели до повишаване на риска от
Коментари Харесай

Промените в климата могат да доведат до смъртоносни валежи в Западна Европа

Глобалните промени в са довели до повишение на риска от в района на Западна Европа през месец юли, излиза наяве от нови проучвания. Тъй като международната стопанска система и отделя големи количества парникови газове, опасността от сходни бедствия нараства.

Вече дневните превалявания в засегнатия район са станали сред 3 и 19 % по-интензивни, в сравнение с биха били без последните промени на климата, породени от индивида. също спомага рисковите превалявания да предизвикват бедствия като тези, които провокираха в средата на юли в Германия, Белгия, Холандия и Люксембург, като повтарянето на такива естествени бедствия към този момент е станало до 9 пъти по-вероятно в този район.
Какви са последствията? Най-малко 220 души починаха в Германия и Белгия поради претъпкани реки и наводнения , които бушуват из задачите градове, събаряйки домовете на доста хора радикално. Катастрофата беше провокирана от значителни превалявания, които разрушиха върховете, защото количеството вода, което падна тогава в границите на единствено два дни, нормално пада под формата на превалявания в разстояние на няколко месеца.
„ Това събитие показва за следващ път през 2021 година, че крайностите, които доста надвишават следените върхове, влошени от изменението на климата, могат да ударят на всички места, да причинят големи вреди и да доведат до смъртни случаи. Местните и националните управляващи на Западна Европа би трябвало да са наясно с възходящите опасности от рискови превалявания, с цел да бъдат по-добре готови за евентуални и бъдещи събития “, споделя Франк Крейенкамп, началник на Регионалната работа за климата в Потсдам в немската метеорологична работа Deustcher Wetterdienst от Световната метеорологична организация.

Човешката активност е главният провинен за по-екстремните климатични условия, които започваме да изпитваме, както излиза наяве от незабравим отчет на Организация на обединените нации за климата, оповестен по-рано този месец. Изгаряйки изкопаеми горива, човешките общества непрестанно усилват количествата парникови газове, които загряват планетата, засилвайки водния цикъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР